Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣτη Βουλή το θέμα των συγκρούσεων πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Ερώτηση βουλευτών Κ.Κ.Ε.

Στη Βουλή το θέμα των συγκρούσεων πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ασφαλή ναυσιπλοΐα, αλλά και για τους κινδύνους ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου, προκαλούν οι πρόσφατες συγκρούσεις πλοίων εντός και εκτός […]

Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ασφαλή ναυσιπλοΐα, αλλά και για τους κινδύνους ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου, προκαλούν οι πρόσφατες συγκρούσεις πλοίων εντός και εκτός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που<...>έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δέκα μέρες, όπως ανέφεραν σε ερώτηση τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ. Γιάννης Ζιώγας και κα Σοφία Καλαντίδου.

“Η πολιτική” ανέφεραν “της «ανταγωνιστικότητας των πλοίων», δηλαδή η αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, επιτρέπει την είσοδο και την έξοδο αρκετών πλοίων στο λιμάνι χωρίς την αναγκαία συνδρομή του πλοηγού και των ρυμουλκών (π.χ. DIAMOND 1), εντατικοποίηση της εργασίας των ναυτεργατών με τη μείωση των οργανικών συνθέσεων, την πολλές φορές πλημμελή συντήρηση των πλοίων και την έλλειψη συστήματος ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος”.

“Οι κίνδυνοι αυτοί ενισχύονται και από την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους δεν λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των πλοίων” επεσήμαναν οι δύο βουλευτές, θέτοντας στον αρμόδιο υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:


  • Γιατί δεν παίρνει η κυβέρνηση τα αναγκαία μέτρα (οργανικές συνθέσεις, πλοηγούς και ρυμουλκά) εγκατάστασης συστήματος ελέγχου και ρύθμισης της ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

  • Γιατί δεν προχωρά σε μέτρα για την ανάδυση του βυθισμένου πλοίου.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024