Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτην έκθεση «Αργολίδα 2007» το NetForce 2006

Στην έκθεση «Αργολίδα 2007» το NetForce 2006

Το Πρόγραμμα Καινοτομίας NetForce 2006 που υλοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες που θα επισκεφθούν την 7η Περιφερειακή Έκθεση τοπικής, παραγωγικήςκαι […]

Το Πρόγραμμα Καινοτομίας NetForce 2006 που υλοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες που θα επισκεφθούν την 7η Περιφερειακή Έκθεση τοπικής, παραγωγικής<...>και τουριστικής φυσιογνωμίας, εξοπλισμού επιχειρήσεων και κατοικίας «Αργολίδα 2007», που πραγματοποιείται από 18 έως 22 Απριλίου 2007 στο `Αργος. Το πρόγραμμα NetForce «πήρε τη σκυτάλη» από το RIPE, με πρώτο στόχο να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις και να «μπουν» στον κόσμο της καινοτομίας και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Την περίοδο αυτή το πρόγραμμα NetForce 2006 βρίσκεται στην πλέον ενδιαφέρουσα φάση της ανάπτυξής του. Ειδικότερα, οι φορείς που διαχειρίζονται το πρόγραμμα, δηλαδή τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας και οι επιστημονικοί συνεργάτες τους, έχουν απευθύνει «προσκλητήριο» στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες ολόκληρης της Περιφέρειας και τους καλούν να γνωρίσουν τις τέσσερις δράσεις του Προγράμματος και να τις αξιοποιήσουν προς όφελός τους.

Ειδικότερα:

  • Το Επιμελητήριο Λακωνίας και η εξειδικευμένη στην τουριστική ανάπτυξη εταιρία SPEED, με συνεχείς ενημερωτικές εκδηλώσεις, αναλύουν στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό τα πλεονεκτήματα που θα έχουν τόσο οι ίδιοι όσο και η ίδια η Περιφέρεια, από τη συμμετοχή τους στο θεματικό cluster (δίκτυο) τουριστικών επιχειρήσεων.
  • Το Επιμελητήριο Κορινθίας και η εξειδικευμένη στις πωλήσεις εταιρία συμβούλων SDC δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη επιχειρηματιών από διάφορους τομείς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους, σε clusters (δίκτυα), για από κοινού αγορές, για προώθηση πωλήσεων ή για προβολή και ενημέρωση.
  • Το Επιμελητήριο Αργολίδας υποστηριζόμενο από το ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει ξεκινήσει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τους επαγγελματίες, φορείς του δημοσίου τομέα, αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο, σχετικά με το ηλεκτρονικό επιχειρείν και τις δυνατότητες που προσφέρει. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα «πακέτο» ηλεκτρονικών «εργαλείων» τα οποία θα μπορούν να προμηθευτούν αφενός μεν οι επιχειρηματίες για να βελτιώσουν την επιχειρησιακή τους λειτουργία, αφετέρου δε οι φορείς του δημοσίου για την βελτίωση της επικοινωνίας τους με τους πολίτες στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μίας κοινής περιφερειακής πολιτικής για την Κοινωνίας της Πληροφορίας και την Καινοτομία.
  • Τέλος, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με την επιστημονική υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ερευνητική Μονάδα URENIO) βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας ενός ιδιαίτερα σημαντικού Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας. Το Κέντρο αυτό απευθύνεται στους επιχειρηματίες και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας (οι οποίοι άλλωστε θα είναι οι «πελάτες» του) δίνοντας σε κάθε έναν από αυτούς, τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη. «Δικτυωμένο» με εξειδικευμένους φορείς παροχής τεχνολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το κέντρο θα αναζητεί την καλύτερη τεχνολογικά λύση για τον εκάστοτε «πελάτη» και θα του την παρέχει.

Με τις δράσεις αυτές του προγράμματος NetForce 2006, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν πράγματι μεγάλες ευκαιρίες για να αξιοποιήσουν ό,τι καινοτόμο υπάρχει στην αγορά και να κάνουν ανταγωνιστικότερη την επιχείρησή τους. Αξιολογώντας δε τις καλύτερες επιχειρηματικές συμμετοχές, το έργο NetForce 2006 θα προσφέρει εκπαιδευτικά ταξίδια ανταλλαγής εμπειριών σε αντίστοιχες δομές άλλων χωρών.

Tο πρόγραμμα NetForce 2006 στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής καινοτομίας στην Πελοπόννησο. Για το σκοπό αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από καινοτόμες ενέργειες που αφορούν όλους τους τομείς της οικονομικής, επιχειρηματικής και διοικητικής υπόστασης της Περιφέρειας.
Μέσα από το πρόγραμμα NetForce στόχος είναι να ενδυναμωθεί η συνεργασία μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων, ερευνητικών φορέων και συμβούλων καινοτομίας, και να δημιουργηθούν επιχειρηματικά δίκτυα και clusters με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή υπηρεσιών. Ιδιαίτερο βάρος, με μια «ειδική» δράση, δίνεται στον τομέα του τουρισμού και ειδικά του θεματικού τουρισμού.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν δομές και «εργαλεία» που θα βοηθήσουν στην μεταφορά τεχνογνωσίας από τον διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, όχι μόνον να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αλλά να τις κάνουν και ουσιαστικό στοιχείο της περεταίρω ανάπτυξής τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024