Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο για το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Στην Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο για το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Το νομοσχέδιο για τη σύσταση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης παρουσίασε χτες στην Κυβερνητική Επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος. “Βασικοί άξονες της στρατηγικής μας είναι η ανάπτυξη, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών…

Το νομοσχέδιο για τη σύσταση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης παρουσίασε χτες στην Κυβερνητική Επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός<...> κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. “Βασικοί άξονες της στρατηγικής μας είναι η ανάπτυξη, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και των υποδομών, σε συνδυασμό με τις τιμές” δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι “μια νέα εποχή ξεκινά στη βάση του τρίπτυχου: πολιτισμός, περιβάλλον, ανάπτυξη, ενώ αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου θα ξεκινήσει το “νοικοκύρεμα” του τουριστικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι κυρίαρχα χαρακτηριστικά της τουριστικής πολιτικής θα είναι η συμβολή στην ανάπτυξη και προβολή της χώρας με πλήρη αξιοποίηση του μεταολυμπιακού τοπίου.

“Πολιτισμός, περιβάλλον, ανάπτυξη, ποιότητα υπηρεσιών, νέες υποδομές και ανταγωνιστικότητα, σε συνδυασμό με τιμές που να αντιστοιχούν στο πραγματικό τουριστικό προϊόν, έλεγχο και συγκεκριμένο πλαίσιο νέων κανόνων με πλήρη παρακολούθηση και έρευνα της εφαρμογής τους, συνθέτουν τη μελλοντική εικόνα του ελληνικού τουρισμού”, τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε ότι “ως τώρα παρουσιάστηκε χαμηλότερη τουριστική κίνηση, η οποία όμως απέδωσε 4% με 5% περισσότερες εισπράξεις”. Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων για να αυξήσει τον τουρισμό, απάντησε ότι όλα είχαν δρομολογηθεί από τον προηγούμενο χρόνο και σημείωσε πως δεν ήταν δυνατό να αναπτυχθεί συγκεκριμένη πολιτική στο χρονικό διάστημα των τελευταίων πέντε μηνών.

Σχετικά τέλος με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, σημείωσε ότι μετονομάστηκε σε Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και θα βρίσκεται σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024