Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην περιοχή του Νέστου ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Στην περιοχή του Νέστου ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Την περιοχή του Νέστου, προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος επισκέφτηκε χτες, Δευτέρα 16 Μαΐου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Να σημειωθεί ότι στα στενά του Νέστου έχει δρομολογηθεί από την…

Την περιοχή του Νέστου, προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος επισκέφτηκε χτες, Δευτέρα 16 Μαΐου 2005, ο Υπουργός<...> Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Να σημειωθεί ότι στα στενά του Νέστου έχει δρομολογηθεί από την Ελληνική Εταιρία σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, εκδρομικό τρένο, στο πλαίσιο οικοτουριστικής δραστηριότητας και ήπιων μορφών εναλλακτικού τουρισμού (τοξοβολία, ποδηλασία, rafting, αναρρίχηση), με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της Ξάνθης και της Δράμας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σε θέματα περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε και το Δήμο Παρανεστίου του Νομού Δράμας, όπου υπάρχει το μοναδικό Παρθένο Δάσος του Παρανεστίου, όπως και οι γνωστές Ιαματικές Πηγές Θερμιών και είχε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων τουριστικής αξιοποίησης.

Ακολουθούν δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου:

“Είμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας. Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Έχουμε υποχρέωση και να προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να την αναδεικνύουμε. Πρώτα από όλα, θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος για την εξαίρετη δουλειά της. Είναι αυτή που ανοίγει δρόμους, έτσι ώστε να ανακαλύπτονται περιοχές σαν αυτή που σήμερα μας φιλοξενεί και να εντάσσονται όλες αυτές οι όμορφες γωνιές της πατρίδας μας σε ολοκληρωμένα προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης, κάτω από τις αρχές της αειφορίας. Γνωρίζετε, ότι ο τουρισμός της χώρας μας πέρασε το κατώφλι μιας νέας εποχής.

Υπάρχει μια στρατηγική σε βάθος χρόνου τουλάχιστον δεκαετίας, στηρίζεται στον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ανάπτυξη, έννοιες αρμονικά δεμένες μεταξύ τους. Βρέθηκα σήμερα εδώ, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και θα ήθελα να δηλώσω, ότι την σκυτάλη την παίρνει πλέον η Πολιτεία. Αρωγός σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, με απώτερο στόχο να αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη εθνική τουριστική πολιτική, που δεν αφήνει στο περιθώριο καμία γωνιά της πατρίδας μας. Ο Νέστος είναι ένα πανέμορφο ποτάμι αλλά και ο περιβάλλον χώρος μοναδικός, θα έλεγα δε, παρθένος. Η ανάπτυξη πρέπει να γίνει με ήπιο τρόπο, κάτω από τις αρχές που προαναφέραμε, με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, συγχρόνως όμως, με ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής της περιοχής.

Ο Νέστος δεν είναι μόνο ένα ποτάμι στην ακριτική περιοχή της πατρίδας μας, είναι ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα, που χρειάζεται την προστασία όλων μας, γι΄ αυτό και η νομοθεσία που πρόκειται να ακολουθήσει σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αυτό το λαμβάνει υπόψη. Ενδείκνυται η ευρύτερη περιοχή για τουριστική ανάπτυξη και σήμερα αυτό σηματοδοτεί η εδώ παρουσία μου μαζί με τους συνεργάτες μου. Και πάλι θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Εταιρία και κυρίως να διαβεβαιώσω τους φορείς της περιοχής και τους κατοίκους, ότι από εδώ και πέρα η πολιτεία αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες και εύχομαι το συντομότερο οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι, να ανακαλύψουν αυτή τη μοναδική σε πυκνότητα φυσικού περιβάλλοντος αλλά και διαφόρων ειδών που από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν στην περιοχή, κάτω από τους όρους όμως, που προαναφέραμε”.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος δήλωσε τα ακόλουθα:

“Εδώ είμαστε στα στενά του Νέστου. Βρισκόμαστε στην καρδιά μιας από τις όμορφες περιοχές της χώρας μας και μια από τις πιο σημαντικές οικολογικές περιοχές της Ευρώπης. Από τις εκβολές του Νέστου μέχρι την Ροδόπη και τα σύνορα με την Βουλγαρία υπάρχει μια τεράστια γκάμα οικολογικής ζωής, πουλιών και πολλά άλλα που αποτελούν από τα πιο συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Και γι` αυτό κ. Υπουργέ σας καλωσορίζω, και όχι απλώς σας καλωσορίζω, αλλά σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ, που δίνεται το παράδειγμα, ερχόμενος εδώ επάνω και θέλοντας να λύσετε και τα προβλήματα και να βοηθήσετε, ώστε αυτή η περιοχή να διασωθεί με το σωστότερο τρόπο, διότι αυτό είναι που πρέπει να γίνει.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς πιστεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η διαφοροποίηση μεταξύ οποιασδήποτε ανάπτυξης και βιώσιμης ανάπτυξης είναι, ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη δεν σκέπτεται το μέλλον και τα όρια της ανάπτυξης. Η βιώσιμη ανάπτυξη σκέπτεται και τα όρια της ανάπτυξης. Και γι΄ αυτό εδώ έγινε η σκέψη και έγινε συζήτηση με τον ΟΣΕ. Οι σιδηρόδρομοι είναι περιβαλλοντικά το πιο φιλικό μέσο διακίνησης που υπάρχει, πολύ πιο φιλικό από το αυτοκίνητο.

Στα παιδιά εδώ μάθαμε και έχουνε έρθει ήδη από τις 8 Νοεμβρίου 3.500 παιδιά από σχολεία αυτής της περιοχής της Ξάνθης και έχουν μάθει: Πρώτον, το σύστημα μεταφοράς που είναι περιβαλλοντικά φιλικό και δεύτερον, για μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας και την φυσική σημασία της. Αυτό λοιπόν ήρθε η στιγμή τώρα ως συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, να το ανοίξουμε και σε άλλο κοινό. Και γι΄ αυτό η παρουσία εδώ σήμερα του Υπουργού Τουρισμού, δίνει το σύνθημα ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι φορείς διαχείρισης, πρέπει να υπάρχει το σωστό νομικό πλαίσιο, ώστε να είναι καλό και για την περιοχή, αλλά και για την οικολογία και για τους ανθρώπους της περιοχής. Διότι η βιώσιμη ανάπτυξη δεν σημαίνει όχι ανάπτυξη, αλλά σημαίνει ακριβώς αυτό που λέει `βιώσιμη ανάπτυξη`”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024