Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την έκθεση City Break 2007
Οργανισμός Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την έκθεση City Break 2007

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή της διεθνούς εκθέσεως τουρισμού πόλεων «City Break Expo 2007» και του Ετήσιου Συνεδρίου του επίσημου Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων «European Cities Marketing», τα οποία διοργανώνονται από της 11 έως τις 16 Ιουνίου στο Κλειστό του Φαλήρου (ΤάεΚβοΝτο) και το ξενοδοχείο…

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή της διεθνούς εκθέσεως τουρισμού πόλεων «City Break Expo 2007» και του Ετήσιου Συνεδρίου του επίσημου Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων<...>«European Cities Marketing», τα οποία διοργανώνονται από της 11 έως τις 16 Ιουνίου στο Κλειστό του Φαλήρου (ΤάεΚβοΝτο) και το ξενοδοχείο Intercontinental αντιστοίχως. Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Αθηνών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ διεκδίκησαν επιτυχώς την ανάληψη της διοργάνωσης τον Ιούνιο του 2006, με σκοπό να εκμεταλλευτούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη διεθνή προβολή της εκθέσεως και τη σημασία της στην εξειδικευμένη αγορά του τουρισμού πόλεων, η οποία ενδιαφέρει άμεσα την Αθήνα. Καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια διεκδίκησης έπαιξαν οι προσωπικές πρωτοβουλίες της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ενώ το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ υποστηρίζουν τη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

Η έκθεση διοργανώνεται, σε συνεργασία με την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων τουρισμού, την βρετανική Reed Travel Exhibitions (διοργανώτρια της WTM του Λονδίνου και της EIBTM της Βαρκελώνης μεταξύ άλλων), γεγονός το οποίο εγγυάται την επιτυχία της εκθέσεως και την αποκόμιση σημαντικών και άμεσων οφελών για τον τοπικό τουριστικό τομέα. Η εν λόγω έκθεση ανήκει στις λεγόμενες εκθέσεις νέας γενιάς, είναι αυστηρά επαγγελματική και απευθύνεται σε στοχευμένο κοινό με στόχο την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών και συνεργασιών στρατηγικού χαρακτήρα. Η διοργάνωση της στην Αθήνα και η φιλοξενία των 200 περίπου σημαντικότερων Tour Operators της διεθνούς τουριστικής αγοράς αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την προβολή της νέας εικόνας της πόλης και παράλληλα θέτει τις βάσεις για την καθιέρωση της Αθήνας μέσα στους κορυφαίους αστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Το δε συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων «European Cities Marketing» με θέμα τον Ηλεκτρονικό Τουρισμό και τα Διαδικτυακά Συστήματα Διαχείρισης Προορισμών (Destination Management Systems) και θα επικεντρωθεί σε επιτυχημένες πρακτικές από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ 75 περίπου υψηλά ιστάμενων στελεχών από ευρωπαϊκές πόλεις-μέλη του δικτύου.

Η έκθεση και το συνέδριο θα καλυφθούν εκτενώς από 50 επιλεγμένα ΜΜΕ του εξωτερικού, καθώς και από τα εγχώρια ΜΜΕ και θα πλαισιωθούν από ένα μεγάλης κλίμακας κοινωνικό πρόγραμμα. Το κοινωνικό πρόγραμμα θα έχει ως κεντρικό σκοπό την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των συμμετεχόντων, αλλά και την προβολή του τουριστικού προϊόντος της πόλης και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της έναντι άλλων ευρωπαϊκών προορισμών. Επίσης, στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν και άλλοι ελληνικοί αστικοί προορισμοί είτε μέσω των δικών τους συμμετοχών είτε μέσω του ΕΟΤ και να καρπωθούν τα οφέλη αυτής της διοργάνωσης.

Ο τουρισμός πόλεων αποτελεί την πλέον εξελισσόμενη μορφή τουρισμού και σημειώνει σημαντικές αυξήσεις έναντι του παραδοσιακού παραθεριστικού τουρισμού. Η εν λόγω έκθεση είναι η μοναδική εξειδικευμένη σε αυτόν τον τομέα και η διοργάνωση της στην Ελλάδα θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας συντονισμένης προσπάθειας για την προώθηση της Αθήνας και των άλλων ελληνικών πόλεων στη διεθνή τουριστική αγορά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024