Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην τελική ευθεία το θέμα της χειμερινής επιδότησης εργασίας στον Τουρισμό

Στην τελική ευθεία το θέμα της χειμερινής επιδότησης εργασίας στον Τουρισμό

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εργασίας με σκοπό την τελική ρύθμιση του θέματος μετατροπής των επιδομάτων ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες σε επιδότηση εργασίας. […]

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εργασίας με σκοπό την<...> τελική ρύθμιση του θέματος μετατροπής των επιδομάτων ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες σε επιδότηση εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, έχει αποδεχτεί την σχετική ρύθμιση για τις τουριστικές επιχειρήσεις, η οποία αναμένεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου και στην ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού.

Τα ξενοδοχεία θα μπορέσουν, μέσω της επιδότησης, να παραμείνουν ανοικτά και τους χειμερινούς μήνες και με τη μείωση του κόστους τους θα μπορούν να διαθέτουν το προϊόν τους σε καλύτερες τιμές, ώστε να προσελκύσουν συνταξιούχους ή άλλες κατηγορίες τουριστών που δεν εργάζονται αυτό το χρονικό διάστημα. Με το υπάρχον καθεστώς τα χρήματα δίδονταν στους εργαζόμενους, οι οποίοι αναζητούσαν συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες εναλλακτικές προσωρινές λύσεις απασχόλησης.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις τα ξενοδοχεία θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τις προσφορές στους Tour Operators για να ετοιμάσουν και να προωθήσουν ειδικά σχετικά προγράμματα. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Νότια Πελοπόννησος και γενικότερα η Νότια Ελλάδα, λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών κατά την διάρκεια του χειμώνα, εάν δημιουργήσουν μια ελκυστική οικονομικά προσφορά, έχουν τις προϋποθέσεις να απευθυνθούν στις αγορές τουριστών τρίτης ηλικίας της Βόρειας Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό έχει γίνει αντικείμενο επαφών εδώ και καιρό μεταξύ του κ. Γεωργακόπουλου και τουριστικών φορέων που εκπροσωπούν τους ξενοδόχους (ΠΟΞ) και τα τουριστικά γραφεία (ΗΑΤΤΑ).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024