Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτις πρώτες προτιμήσεις Αυστριακών ταξιδιωτών η Ελλάδα
Έκθεση Ferien Messe

Στις πρώτες προτιμήσεις Αυστριακών ταξιδιωτών η Ελλάδα

Ψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών ταξιδιωτών βρίσκεται για τη φετινή χρονιά η Ελλάδα, αφού όπως ανέφερε από την έκθεση της Βιέννης `Ferien Messe` ο κ. Dieter Toth, πρόεδρος της μεγαλύτερης […]

Ψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών ταξιδιωτών βρίσκεται για τη φετινή χρονιά η Ελλάδα, αφού όπως ανέφερε από την έκθεση της Βιέννης `Ferien Messe` ο κ. Dieter Toth, πρόεδρος της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων<...>της Αυστρίας (Ossterreichisches Verkehrburo & Ruefa Reisen) το 60% των κρατήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αφορούν στην Ελλάδα. Ενδεικτικός της τάσης αυτής είναι ο τίτλος της κορυφαίας σε κυκλοφορία αυστριακής εφημερίδας KURIER σε ολοσέλιδο άρθρο της για τον τουρισμό: `Η Ελλάδα βομβαρδίζεται από κρατήσεις`. Την μεγάλη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς, η οποία υποστηρίζεται από το ελληνικό κράτος με έντονη διαφήμιση στα Αυστριακά ΜΜΕ, καθώς και με αφίσες σε κεντρικά σημεία της Βιέννης και στους σταθμούς του μετρό, επιβεβαίωσε το σύνολο των διοργανωτών ταξιδίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει η αυστριακή αγορά και για τα Ιόνια Νησιά. Η προσέλευση του κοινού στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ όλο το υλικό των νομών εξαντλήθηκε. Θετικά σχόλια απέσπασε τόσο το έντυπο με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των νησιών, όσο και το έντυπο για τον θαλάσσιο τουρισμό. Σημειώνεται ότι κατόπιν συνεργασίας με την ΠΙΝ, ο ΕΟΤ Αυστρίας προγραμματίζει αποστολή δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στα Ιόνια νησιά.

Πρόγραμμα για Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα ξεκινά νέο γραφείο στο Gratz, ενώ ο INTERHOME ξεκινά πρόγραμμα για το Ιόνιο. Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι η ORF (αυστριακή τηλεόραση) πρόσφατα προέβαλλε το ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα Σίσσυ που γυρίστηκε στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 2006 με τη βοήθεια της ΠΙΝ, ενώ το κεντρικό dvd προβολής των Ιονίων μοιράστηκε μέσω του περιοδικού PC Magazine Austria σε 300.000 αντίτυπα κατόπιν αιτήματος του για αναπαραγωγή και διανομή με έξοδα του περιοδικού ως προσφορά στους αναγνώστες του. Μέρος του ντοκιμαντέρ του ORF για την πριγκίπισσα Σισσυ αναφέρεται στις ομορφιές του προορισμού Κέρκυρα. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που οδήγησε το κρατικό κανάλι στο να το διαθέτει μέσω του δικτύου του σε μορφή dvd στους Αυστριακούς.

Στα πλαίσια της έκθεσης ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΤΙΝ κ. Σ. Γαλιατσάτος παραχώρησε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους ενώ από το περίπτερο των Ιονίων πέρασαν ο πρέσβης της Ελλάδος, δημοσιογράφοι και παρασχέθηκαν πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υποστήριξε η ΕΤΙΝ και παρέστησαν: o Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΤΙΝ, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος Ενώσεως Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Σπ. Γαλιατσάτος, από την Κέρκυρα ο κ. Α. Δάφνης (τουριστικός πράκτορας),η κυρία Α. Αρμένη (Εκπρόσωπος Νομ. Ζακύνθου).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024