Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο πρόγραμμα EDEN η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Στο πρόγραμμα EDEN η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών είναι ο τουριστικός προορισμός, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “European Destinations of Excellence” (EDEN) – “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας”, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης…

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών είναι ο τουριστικός προορισμός, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “European Destinations of Excellence” (EDEN) – “Ευρωπαϊκοί<...>Προορισμοί Αριστείας”, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, η οποία από το 2000 διοργανώνει την εκδήλωση «Ανακατωσάρια», κατά την περίοδο των Απόκρεων, διακρίθηκε ανάμεσα σε εννέα Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες που συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό με θέμα «Τουρισμός και άυλη πολιτιστική κληρονομιά».

Τα Γρεβενά, με τις φυσικές ομορφιές τους, την πολιτιστική τους παράδοση, τη δυνατότητα ανάπτυξης δραστηριοτήτων υπαίθρου, τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές τους εκδηλώσεις αποτελούν ένα νέο τουριστικό προϊόν. Το νέο αυτό μοντέλο τουριστικού προορισμού προσελκύει επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, προσφέροντάς τους πολλαπλές και ποικίλες επιλογές και συμβάλλει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, στόχοι οι οποίοι αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο προορισμός αυτός θα βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό τουριστικό Forum, που θα πραγματοποιηθεί στο Bordeaux της Γαλλίας το φθινόπωρο, και θα διαφημιστεί μέσω του δικτύου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό το 2006, με στόχο την ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχει στο διαγωνισμό αυτό, από την έναρξη του προγράμματος και για δεύτερη συνεχή χρονιά, με σκοπό να προωθήσει εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς. Πέρσι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας διακρίθηκε ως ο καλύτερος αγροτουριστικός προορισμός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024