Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτόχος ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας μας

Στόχος ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας μας

Θέματα που αφορούν στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα μας, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου

Θέματα που αφορούν στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα μας, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου<...> που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο γενικός γραμματέας τουρισμού Δημήτρης Γεωργαράκης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ Τάσος Χωμενίδης, ο πρόεδρος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Τάτσος, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών Π. Κούκος και διευθυντές της Γεν. Γραμματείας Τουρισμού και του ΕΟΤ, έγινε εφ` όλης της ύλης συζήτηση για θέματα τουριστικής πολιτικής.

Ειδικότερα, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του Γ` ΚΠΣ, τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία αστεροποίησης των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, η περιφερειακή τουριστική πολιτική, καθώς και η περίπτωση αντιμετώπισης συνεπειών από ενδεχόμενη κρίση λόγω έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Παράλληλα ανατέθηκε στον ΕΟΤ η εκπόνηση μελέτης για την μεσοπρόθεσμη εκτίμηση, με τριετή ορίζοντα, την πορεία της τουριστικής κίνησης τα επόμενα χρόνια και γενικά των μεγεθών στον τουρισμό, σε συνδυασμό και με τις ενδεχόμενες εξελίξεις στο Ιράκ.

Τα θέματα αυτά, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν και στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, το οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφάσισε να συγκληθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024