Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣτον ΕΟΤ το έργο του Παύλου “Σημαίες του κόσμου”
Έκθεση στην Αρχαία Ολυμπία

Στον ΕΟΤ το έργο του Παύλου “Σημαίες του κόσμου”

Ένα φαντασμαγορικό, αλλά και υψηλής αισθητικής θέαμα προσφέρει το έργο του διεθνούς φήμης Έλληνα Παύλου για την Ολυμπιάδα του 2008 στο Πεκίνο με τίτλο «Οι σημαίες του κόσμου», κατά τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο. Το έργο του, που περιλαμβάνει τις σημαίες όλων των χωρών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου…

Ένα φαντασμαγορικό, αλλά και υψηλής αισθητικής θέαμα προσφέρει το έργο του διεθνούς φήμης Έλληνα Παύλου για την Ολυμπιάδα του 2008 στο Πεκίνο με τίτλο «Οι σημαίες του κόσμου», κατά τον Υπουργό Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο. Το έργο του, που περιλαμβάνει τις σημαίες όλων των χωρών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, παρουσιάστηκε χτες, στην Αρχαία Ολυμπία, στο λίκνο του Ολυμπισμού, με πρωτοβουλία του δήμου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η έκθεση αυτή, αφού ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία, θα ταξιδέψει στην Αθήνα και μετά στο Πεκίνο. Στη συνέχεια, θα αποτελεί κτήμα και περιουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

“Το έργο του Παύλου”, επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός, “προβάλει την εθνική πολυμορφία της Ολυμπιακής συνάντησης των λαών, μέσα από μια ισότιμη συνύπαρξη. Επαναφέρει με τρόπο ιδιαίτερα εμπνευσμένο την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, δηλαδή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Και τι πιο κατάλληλο σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας, συνύπαρξης και ειρήνης από το εθνικό σύμβολο. Τη σημαία”.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, η σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή της χώρας μας μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Η τέχνη αγγίζει αξίες και ευαισθησίες που ξεπερνούν τα σύνορα και ενώνουν τους ανθρώπους. Παράλληλα αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες και αντιστέκεται στην κουλτούρα της ομογενοποίησης. Ειδικότερα η εικαστική τέχνη μπορεί να αποτελέσει τον πρεσβευτή της σύγχρονης εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Μιας εικόνας φιλόξενης, μιας εικόνας με ιστορία, μιας εικόνας με συνέχεια, μιας εικόνας η οποία έχει, πάνω απ’ όλα, ανθρώπινο πρόσωπο με το οποίο η Ελλάδα υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024