Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυλλυπητήρια μηνύματα πολιτικών από Ελλάδα και Κύπρο στους Ισπανούς ομολόγους τους

Συλλυπητήρια μηνύματα πολιτικών από Ελλάδα και Κύπρο στους Ισπανούς ομολόγους τους

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων της μοιραίας πτήσης, που εκτέλεσε την περασμένη Τετάρτη αεροσκάφος της Spanair, στοιχίζοντας την ζωή 153 ατόμων, εξέφρασε σύσσωμη η πολιτική […]

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων της μοιραίας πτήσης, που εκτέλεσε την περασμένη Τετάρτη αεροσκάφος της Spanair, στοιχίζοντας την ζωή 153 ατόμων, εξέφρασε<...> σύσσωμη η πολιτική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου στον Ισπανικό λαό, μέσω επιστολών προς την Κυβέρνηση της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Δημήτρης Σιούφας, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα στους Προέδρους Γερουσίας και Βουλής Αντιπροσώπων Ισπανίας κ.κ. Javier Rojo και Jose Bono Martinez αντίστοιχα: «Βαθύτατα θλιμμένος από τα νέα για το τραγικό αεροπορικό ατύχημα στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης που στοίχισε τη ζωή δεκάδων επιβατών και άφησε πολλούς τραυματίες, επιθυμώ να σας απευθύνω εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων, τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και την ειλικρινή συμπάθειά μας προς τον ισπανικό λαό. Παρακαλώ δεχθείτε Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι, τη διαβεβαίωση της υψηλής μου εκτίμησης».

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε τηλεγράφημα στον Ισπανό ομόλογό του κ. Jose Luis Rodriguez Zapatero με το οποίο εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την αεροπορική τραγωδία στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Η Υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Ισπανό ομόλογό της, κ. Miguel Angel Moratinos, για την αεροπορική τραγωδία στη Μαδρίτη, εκφράζοντας την οδύνη της για το χαμό τόσων ανθρώπινων ζωών. Στο μήνυμά της, η Υπουργός Εξωτερικών εκφράζει, επίσης, εκ μέρους του ελληνικού λαού, βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και αλληλεγγύη προς το λαό της Ισπανίας.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικών κ. Ανδρέας Λοβέρδος απέστειλε μήνυμα συλλυπητηρίων στον Ισπανό Πρέσβη για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, αναφέροντας: “Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό ατύχημα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων”.

O Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Jose Luis Rodriguez Zapatero, το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα: “Κύριε Πρωθυπουργέ, η θλίψη μας είναι μεγάλη για τον θάνατο και τον τραυματισμό τόσων ανθρώπων από το δυστύχημα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Δεχθείτε τα θερμά συλλυπητήριά μου και μεταφέρετε παρακαλώ την συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας”.

Συλλυπητήριο μήνυμα προς το Κ.Κ. Ισπανίας και το Κ.Κ. των λαών της Ισπανίας απέστειλε και η ΚΕ του Κ.Κ.Ε., το οποίο ανέφερε: «Αγαπητοί σύντροφοι, δεχτείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία και παρακαλούμε να τα μεταφέρετε μαζί με την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και στο λαό της Ισπανίας.

Είναι μεγάλη η οργή μας, καθώς διαπιστώνουμε από τις κιόλας πρώτες πληροφορίες, ότι και αυτό το δυστύχημα ήταν «προμελετημένο» έγκλημα. Ήταν αποτέλεσμα ελλιπών μέτρων ασφαλείας, που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι εκτός από επιζήμια είναι και επικίνδυνη, και για τους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρείες και για το λαό συνολικά, η πολιτική της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών που προωθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της. Οι μεγάλες ευθύνες της ΕΕ αποδεικνύονται και από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρία, όπως κι άλλες ιδιωτικές που ευθύνονται για ατυχήματα, συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των «ασφαλών αεροπορικών εταιριών» που έχουν διαμορφώσει τα αρμόδια όργανά της. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το ΚΚΕ μάχεται σταθερά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για αποκλειστικά δημόσιο φορέα αερομεταφορών ώστε να εξασφαλίζει σύγχρονες, δωρεάν και ασφαλείς υπηρεσίες για το λαό μας”.

Σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πρέσβη της Ισπανίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων του μετέφερε: “Ο Συνασπισμός εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Εκ μέρους των μελών και των φίλων του κόμματος μας παρακαλώ μεταφέρετε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον ισπανικό λαό”.

O Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Jose Luis Rodriguez Zapatero, για το θλιβερό αεροπορικό δυστύχημα στην Μαδρίτη: “Κύριε Πρωθυπουργέ, δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήριά για το θλιβερό αεροπορικό δυστύχημα στην Μαδρίτη, που επέφερε τον θάνατο και τον τραυματισμό τόσων ανθρώπων. Παρακαλώ όπως μεταβιβάσετε και την συμπαράστασή μου προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας”.

Σε ανάλογη δράση προέβη και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος απέστειλε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης της Ισπανίας κ. Jose Luis Rodriguez Zapatero το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα: “Δεχθείτε τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια εμού προσωπικά, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού, για την απώλεια τόσων ζωών στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στις 20 Αυγούστου, στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Παρακαλώ διαβιβάστε τα αισθήματα συμπαράστασής μας προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024