Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣυμμετοχή 450 ξενοδοχείων στο 'Ελληνικό Πρωινό' μέχρι το τέλος του 2014
ΞΕΕ

Συμμετοχή 450 ξενοδοχείων στο 'Ελληνικό Πρωινό' μέχρι το τέλος του 2014

Για το πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος 'Ελληνικό Πρωινό' υπάρχει η πρόβλεψη να προσφέρεται, σε ορίζοντα τριετίας, σε 1.000 ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 16 'Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού' σε όλη τη χώρα.

Tη συμμετοχή 450 ξενοδοχείων στο πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” μέχρι το τέλος του 2014 έχει θέσει ως στόχο του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ήδη προσφέρουν “Ελληνικό Πρωινό” 252 ξενοδοχεία και σε ορίζοντα τριετίας υπάρχει η πρόβλεψη το πρόγραμμα του ΞΕΕ να προσφέρεται σε 1.000 ξενοδοχεία. Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 16 “Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού” σε όλη τη χώρα.

Τέσσερις τιμώμενες περιοχές φιλοξενήθηκαν στο χώρο του “Ελληνικού Πρωινού”, η Κρήτη με 43 ξενοδοχεία ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου, η Κέρκυρα, η ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η δυτική Μακεδονία. Οι περιοχές παρουσίασαν στο περίπτερο του ΞΕΕ στην 9η HORECA, προϊόντα τοπικών παραγωγών που περιλαμβάνονται στο πρωινό της περιοχής, καθώς και εδέσματα που προσφέρονται στο πρωινό του κάθε  προορισμού και που παρασκεύασαν αρχιμάγειρες των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, τα συγκεκριμένα πρωινά παρουσιάστηκαν και στις τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις προβολής των πρωινών κάθε περιοχής, που πραγματοποιήθηκαν στον κεντρικό χώρο του περιπτέρου του “Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Ελληνικού Πρωινού”.


Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας.

Υπογραμμίζεται ότι τα περίπτερα των τεσσάρων περιοχών προσέλκυσαν  μεγάλο πλήθος επισκεπτών, που δοκίμασαν τα προϊόντα των παραγωγών και τις δημιουργίες των αρχιμαγείρων. Τις εντυπώσεις του κοινού έκλεψαν η συκομαΐδα, το κουμ κουάτ και το νούμπουλο από την Κέρκυρα, το απάκι, τα γαλακτοκομικά, το χαρούπι, τα καλτσούνια και τα μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα ροφήματα από κρόκο Κοζάνης, και το μέλι της Δυτικής Μακεδονίας, τα αλλαντικά από τη Δράμα, το σουτζούκ λουκούμ, οι κουραμπιέδες Καρβάλης και ο τραχανάς σε πολλές εκδοχές από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το περίπτερο του “Ελληνικού Πρωινού” επισκέφτηκε και η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, δοκιμάζοντας τις μοναδικές γεύσεις που προετοίμασαν οι αρχιμάγειρες των τεσσάρων περιοχών, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα Θεανώ Βρέντζου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περίπτερα των τεσσάρων περιοχών τίμησαν με την παρουσία τους οι πρόεδροι των Τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων. Όπως διεφάνη, οι παραγωγοί των περιοχών που υποστήριξαν τα περίπτερα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού και των ξενοδόχων.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι τα πρώτα 8 “Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού” παρουσιάστηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της 8ης HORECA στο περίπτερο του ΞΕΕ. Πρόκειται για τη Μεσσηνία από την Πελοπόννησο, ο Βόλος-Πήλιο από τη Θεσσαλία, η Χαλκιδική από τη Μακεδονία, η Λέσβος από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Σαντορίνη και η Νάξος από τις Κυκλάδες και η Ρόδος με την Κω από τα Δωδεκάνησα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024