Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυμμετοχή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη LETO 2016
Θρησκευτικός τουρισμός

Συμμετοχή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη LETO 2016

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου ο κύκλος επαφών και συναντήσεων της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού LETO 2016.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου ο κύκλος επαφών και συναντήσεων της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού LETO 2016.

Η αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, μέλη, είχε κατά το διάστημα της παραμονής της στην Αγία Πετρούπολη συναντήσεις με εκκλησιαστικές αρχές, τον εκεί γενικό πρόξενο της Ελλάδος κ. Πάνο Μπεγλίτη, θεσμικούς φορείς της ελληνικής ομογένειας, καθώς και Έλληνες και Ρώσους επαγγελματίες του Τουρισμού.

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου η αντιπροσωπεία είχε μακρά εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία με τον Έλληνα γενικό πρόξενο της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη, τον οποίο ενημέρωσε για τις δράσεις και ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου αυτής περί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων για θέματα ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού και της προβολής των Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων της χώρας μας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Ρωσία.

Ο κ. Μπεγλίτης ενημέρωσε με τη σειρά του για τις δράσεις του Γενικού Προξενείου στην Αγία Πετρούπολη και με αφορμή την κήρυξη του έτους 2016 ως “Έτους Ελλάδος-Ρωσίας” κατέθεσε προς την Αντιπροσωπεία μία σειρά προτάσεων για κοινές δράσεις στην περιοχή ευθύνης του κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την Παρασκευή 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού LETO 2016. Το Συνοδικό Γραφείο με ενέργειες του διευθυντού του ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΟΚ κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου είχε το δικό του χώρο προβολής στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου και διέθεσε σχετικό οπτικο-ακουστικό και έντυπο υλικό στους επαγγελματίες και ιδιώτες επισκέπτες της έκθεσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αντιπροσωπεία παρευρέθη στην Επίσημη Δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη και ο ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΟΚ προς τιμήν των τοπικών ρωσικών κυβερνητικών, πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχών της περιοχής ευθύνης τους. Στην εκδήλωση αυτή ανάμεσα στους άλλους επισήμους παρευρέθησαν και οι κ.κ. Pavel Belov, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως της Αγίας Πετρούπολης, Sudosa Ivan Nikolaevic, καθηγητής στην Θεολογική Ακαδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Αγ. Πετρουπόλεως, ως εκπρόσωπος αυτής, καθώς και ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, γενικός πρόξενος της Κύπρου στην Αγία Πετρούπολη.

Η Διεθνής Έκθεση ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 3 Απριλίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024