Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμπτώματα νέας γρίπης σε γκρουπ τουριστών
Γκρουπ 31 τουριστών από τις ΗΠΑ και τον Παναμά με συμπτώματα της Α/Η1Ν1

Συμπτώματα νέας γρίπης σε γκρουπ τουριστών

Συμπτώματα της νέας γρίπης (Α/Η1Ν1) παρουσίασε γκρουπ 31 τουριστών από τις ΗΠΑ και τον Παναμά που επισκέπτονταν τη βόρεια Ελλάδα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και […]

Συμπτώματα της νέας γρίπης (Α/Η1Ν1) παρουσίασε γκρουπ 31 τουριστών από τις ΗΠΑ και τον Παναμά που επισκέπτονταν τη βόρεια Ελλάδα. Όπως δήλωσε στο<...> ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κ. Ιωάννης Πιερουτσάκος, όλοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη για τις αναγκαίες εξετάσεις και από αυτούς 11 παραμένουν για νοσηλεία και οι 20 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης όπου και παραμένουν κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες.

Παράλληλα, επτά επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Πρόκειται για γυναίκα 56 ετών, αμερικανικής καταγωγής, που ήρθε από ΗΠΑ, άνδρα 33 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, κορίτσι 15 ετών, ελληνικής καταγωγής που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αγόρι 16 ετών, αλβανικής καταγωγής, αγόρι 9 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Αυστραλία, γυναίκα 33 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, και κορίτσι 7 ετών, αμερικανικής καταγωγής, που ήρθε από Καναδά.

Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024