Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣΥΝ: Ακάθεκτη συνεχίζει την κούρσα διάλυσης της Ο.Α. η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

ΣΥΝ: Ακάθεκτη συνεχίζει την κούρσα διάλυσης της Ο.Α. η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σχολιάζοντας πληροφορίες περί πρόωρων συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων στην Ο.Α., ο Συνασπισμός δηλώνει για ακόμη μια φορά πως θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή για μια Ο.Α. σύγχρονη, δημόσια, αποτελεσματική […]

Σχολιάζοντας πληροφορίες περί πρόωρων συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων στην Ο.Α., ο Συνασπισμός δηλώνει για ακόμη μια φορά πως θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή για μια Ο.Α. σύγχρονη, δημόσια, αποτελεσματική με ισότιμες εργασιακές σχέσεις<...>και με πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους, κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση της Ν.Δ. πως “συνεχίζει ακάθεκτη την κούρσα διάλυσης και απαξίωσης της Ο.Α. σε όλα τα επίπεδα”.

Εξηγώντας, ο Συνασπισμός σε ανακοίνωση του υποστήριξε: “Επιχειρησιακά εν μέσω υψηλής τουριστικής σαιζόν, με την συνεχιζόμενη πτητική της συρρίκνωση που ωφελεί μόνο τον βασικό της ανταγωνιστή στη χώρα αλλά και τα αεροπορικά καρτέλ στην Ε.Ε. Σε επίπεδο εργασιακό με την συνεχιζόμενη πολιτική ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων της, στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού με τους εργαζόμενους να δέχονται καθημερινά κελεύσματα για πρόωρες συνταξιοδοτικές πολιτικές που θα τους εξασφαλίσουν μόνο πρόωρα εργασιακά αδιέξοδα.

Ταυτόχρονα οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, τηλεπικοινωνίες και μεταφορές στη χώρα μας μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια ιδιότυπη «μπανανία» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι εργασιακές σχέσεις τείνουν να έχουν πλέον ως κυρίαρχο μοντέλο την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την μισθολογική εκμετάλλευση και την ασφαλιστική υποβάθμιση στο σύνολο της νέας γενιάς”.

“Δεν μπορεί” τονίζει “η Ο.Α. να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΟΤΕ. Δεν πρέπει. Η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει δέσμια των ψευδαισθησιών περί καλής ιδιωτικοποίησης της Ο.Α. Υπάρχει δυνατότητα ανατροπής των ανάλγητων ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης της Ν.Δ.”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024