Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της Σ. Ζαχαράκη και τoυριστικών φορέων με ευρωβουλευτές της ΝΔ
Τουριστική πολιτική

Συνάντηση της Σ. Ζαχαράκη και τoυριστικών φορέων με ευρωβουλευτές της ΝΔ

Οι τουριστικοί φορείς τόνισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το θετικό παράδειγμα σωστής και ασφαλούς διαχείρισης των τουριστικών ροών, με στόχο την αναγέννηση και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με στελέχη της Κυβέρνησης και εκπροσώπους φορέων, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη πραγματοποιήθηκε χθες συζήτηση με την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των δράσεων, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την επόμενη εβδομάδα, για τη διάσωση του ευρωπαϊκού τουρισμού αλλά και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε ότι κατόπιν εισήγησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ΕΛΚ υιοθέτησε την πρόταση για συμπερίληψη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Απριλίου.  

Οι τουριστικοί φορείς παρουσίασαν το σχέδιο δράσεών τους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, με στόχο ο τουρισμός να ξαναγίνει ο παραγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Τόνισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το θετικό παράδειγμα σωστής και ασφαλούς διαχείρισης των τουριστικών ροών, με στόχο την αναγέννηση και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Από πλευράς της, η υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, που επικεντρώνεται στην ασφάλεια και στη σωστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά εστίασε και στην επόμενη μέρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός υψηλά καταρτισμένου ελληνικού προσωπικού στον τομέα της φιλοξενίας.

Τέλος, οι Έλληνες ευρωβουλευτές ανέφεραν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς του τουρισμού και της φιλοξενίας  και χαρακτήρισαν τις συναντήσεις αυτές απαραίτητες και χρήσιμες, γιατί βοηθούν στην προετοιμασία για την προώθηση των αιτημάτων και διεκδικήσεών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Ευτύχης Βασιλάκης, πρόεδρος της Aegean Airlines.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024