Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυναντήσεις για καλύτερο συντονισμό δράσεων στον τομέα του τουρισμού

Συναντήσεις για καλύτερο συντονισμό δράσεων στον τομέα του τουρισμού

Σε θέματα ανάπτυξης, με έμφαση στον τουρισμό, επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο το συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών…

Σε θέματα ανάπτυξης, με έμφαση στον τουρισμό, επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά<...>με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο το συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, συζητήθηκαν οι πτυχές του αναπτυξιακού νόμου που αφορούν στον τουρισμό, καθώς και οι κοινές δράσεις που πρόκειται να αναληφθούν από κοινού από τα δύο υπουργεία. Παράλληλα εξετάστηκε διεξοδικά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) και οι δράσεις του για τον τουρισμό το 2006, καθώς και ο κοινός σχεδιασμός του επόμενου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπως επίσης και ζητήματα τυποποίησης και ασφάλειας τροφίμων με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά της, η κ. Πετραλιά, που κλείνει ένα μήνα στα νέα της καθήκοντα, επεσήμανε ότι στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για το 2006 από το ΕΠΑΝ και επανέλαβε ότι ο τουρισμός αποτελεί θεμέλιο για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας. Στο πλαίσιο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για “ανάπτυξη παντού”, οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση τους, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελος Μπασιάκος.

Στη συνάντηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, συζητήθηκε και το θέμα της λειτουργίας των τουριστικών εγκαταστάσεων ενόψει της τουριστικής περιόδου, με επίκεντρο τις τιμές, την ευταξία και την ποιότητα, αναφέροντας ότι στόχος είναι να δώσει η χώρα μας μια καλή εικόνα τόσο εντός συνόρων, όσο και στο εξωτερικό με καλές υπηρεσίες, καλά προϊόντα και καλές τιμές. Νωρίτερα, το πρωί η κ. Πετραλιά επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024