Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυναντήσεις για τη βρετανική αγορά στη μετα-Brexit εποχή, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Συναντήσεις για τη βρετανική αγορά στη μετα-Brexit εποχή, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στις νέες ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει το Brexit για τις ελληνικές και βρετανικές εταιρείες αναφέρθηκε ο διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Σωτήρης Λεοντάρης, σε συνάντηση επιχειρηματιών του Ηρακλείου με τους εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Οι νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Βρετανίας, στους τομείς τροφίμων, τουρισμού, εκπαίδευσης, ακινήτων και άλλων υπηρεσιών, μετά την απόφαση για Brexit συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση επιχειρηματιών του Ηρακλείου με τους εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Όπως επισήμανε η επικεφαλής της αποστολής, πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα Κate Smith, κύρια επιδίωξη είναι μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς δασμούς, η οποία θα παρέχει τη μέγιστη ελευθερία σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα της και αντίστροφα.

Στις νέες ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει το Brexit για τις ελληνικές και βρετανικές εταιρείες αναφέρθηκε ο διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Σωτήρης Λεοντάρης και η πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητήριου κα Άννα Καλλιάνη επισήμανε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα πιθανά προβλήματα και να ενισχυθούν οι συνεργασίες.

“Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προσφέρουμε στα μέλη μας έγκυρη ενημέρωση από τους πλέον ειδικούς για τη μετά Brexit εποχή”, τόνισε ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης και πρόσθεσε ότι η βρετανική αγορά είναι η 7η καλύτερη για τα ελληνικά προϊόντα, με τις ετήσιες εμπορικές συναλλαγές να ξεπερνούν τα 2,2, δισ. ευρώ.


Το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network – ενθαρρύνει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και προσπαθεί, με όσα μέσα διαθέτει, να βοηθήσει τα μέλη του προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Γιώργος Μανουσάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου, το Δίκτυο Κρητικού Τυριού και οι επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί με το σήμα “Κρητικά Χέρια”. Ακολούθησαν κατ’ιδίαν συναντήσεις των επιχειρηματιών με τα μέλη της βρετανικής αποστολής και συζητήθηκαν επιμέρους θέματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024