Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυναντήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με Ρώσους τουριστικούς επαγγελματίες στη MITT
Θρησκευτικός τουρισμός

Συναντήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με Ρώσους τουριστικούς επαγγελματίες στη MITT

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε την ευκαιρία της σύντομης συνάντησης με τον Επίσκοπο Podolsk Τύχωνα, πρόεδρο του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου της Ρωσίας, για τα θέματα της συνεργασίας επί των προσκυνηματικών περιηγήσεων, μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε στην επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος με την συμμετοχή, την περασμένη Παρασκευή, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ως συλλειτουργού, στην Προηγιασμένη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ανάμεσα σε πλήθος πιστών.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, κατά την ώρα του “κοινωνικού” δέχθηκε τον επικεφαλής και τα μέλη κ. Βασίλειο Τζέρπο και κ. Χρήστο Πετρέα, της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, της Εκκλησίας της Ελλάδος, που υπέβαλαν καθηκόντως τα σέβη τους.

Ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματέας μετέφερε τις αδελφικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενημέρωσε για την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2013, και προσέφερε πεπαλαιωμένο εκκλησιαστικό οίνο, κατασκευής του διεθνούς φήμης Έλληνα οινολόγου κ. Δημητρίου Χατζηνικολάου, που χρησιμοποιήθηκε συμβολικά στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, αποδεχόμενος τις ευχές του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος και το συμβολικό δώρο, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία της Αντιπροσωπείας, τόνισε τη θετική σημασία της επίσκεψης και επεσήμανε ότι “πρέπει να πυκνώσουμε ακόμη περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις και επικοινωνίες, ιδιαίτερα σήμερα που οι ορθόδοξες εκκλησίες και οι χριστιανικές χώρες, δοκιμάζονται”. Ο Πατριάρχης προσκάλεσε την Αντιπροσωπεία, μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας, να παρακαθίσει και στην επίσημη, λιτή και νηστήσιμη, Πατριαρχική Τράπεζα.

Ο πατήρ Σπυρίδων ενημέρωσε τον Πατριάρχη και για την παρουσία στην Θεία Λειτουργία των δύο Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, κ.κ. Α. Λιάσκου και Π. Λειβαδά, και την επιθυμία αυτών να υποβάλουν τα σέβη τους στον Πατριάρχη, ο οποίος δέχθηκε να τους συναντήσει κατά την  Πατριαρχική Τράπεζα.

Λίγο πριν την έναρξη της Πατριαρχικής Τραπέζης, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Γενικοί Γραμματείς, είχαν την ευκαιρία της σύντομης συνάντησης με τον Επίσκοπο Podolsk Τύχωνα, πρόεδρο του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου της Ρωσίας, για τα θέματα της συνεργασίας επί των προσκυνηματικών περιηγήσεων, μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Κατά τη διάρκεια της Πατριαρχική Τραπέζης, ο πατήρ Σπυρίδων παρουσίασε του δύο γνικούς γραμματείς στον Πατριάρχη, οι οποίοι και υπέβαλαν τα σέβη τους και μετέφεραν τις ευχές και ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Πατριάρχης ζήτησε να πληροφορηθεί από τον Πανοσιολογιώτατο Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, περί της συμμετοχή των Ελλήνων στις Ιερές Ακολουθίες κατά την Α’ Εβδομάδα των Νηστειών, και αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που περνά η Κύπρος την περίοδο αυτή και στις δοκιμασίες του χριστιανικού λαού της Συρίας, και εξέφρασε την συμπαράστασή του και στις δύο χώρες, ενώ έστειλε μήνυμα υπομονής, ελπίδας και αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος ολοκλήρωσε το πρόγραμμα συναντήσεων το Σάββατο 23 Μαρτίου (τελευταία ημέρα της τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ 2013) με Ρώσους τουριστικούς επαγγελματίες και εκπροσώπους ΜΜΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024