Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣυναντήσεις της Ολ. Αναστασοπούλου με την πρόεδρο του HAPCO & DES και την ΠΕΓΓΤΑ 'Κλεισθένης'
MICE

Συναντήσεις της Ολ. Αναστασοπούλου με την πρόεδρο του HAPCO & DES και την ΠΕΓΓΤΑ 'Κλεισθένης'

Η πρόεδρος του HAPCO & DES έδωσε έμφαση στη χρησιμότητα του εποικοδομητικού διαλόγου με την ελληνική Πολιτεία για τη συνδιαμόρφωση ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της MICE αγοράς, όσο και τη ρύθμιση των χορηγιών και των επιχορηγήσεων στον συνεδριακό τουρισμό.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με την πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destinations Events Specialists) κα Ειρήνη Τόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις για τη διαρκή ενίσχυση του συνεδριακού τουριστικού προϊόντος, όπως και την ανάδειξη της συμβολής του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς αποτελεί πηγή εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους για το κράτος και τις τοπικές αρχές, ενισχύει την απασχόληση και διαφημίζει τον τόπο μας διεθνώς.

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε ότι ο συνεδριακός τουρισμός διαθέτει πολλά περιθώρια ακόμα ανάπτυξης και συνεισφοράς στην εθνική οικονομία, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο στοχεύει να συμβάλλει αποτελεσματικά στη βέλτιστη οργάνωση και απελευθέρωση των προοπτικών του.

Αντιστοίχως η πρόεδρος του HAPCO & DES αναφέρθηκε κυρίως στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρησιμότητα του εποικοδομητικού διαλόγου με την ελληνική Πολιτεία για τη συνδιαμόρφωση ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της MICE αγοράς (Meetings, Incentives, Congresses, Events), όσο και τη ρύθμιση των χορηγιών και των επιχορηγήσεων στον συνεδριακό τουρισμό.

Η κα Αναστασοπούλου διαβεβαίωσε την πρόεδρο του HAPCO & DES ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν τα προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου.

Αναγκαία η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της ΤΑ, των επιχειρήσεων και της Πολιτείας σε κεντρικό επίπεδο
Ακόμη, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” (Π.Ε.Γ.Γ.Τ.Α. “Κλεισθένης”) και γενικό γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης, δρ. Μιχάλη Χρηστάκη, καθώς και το τακτικό μέλος της Π.Ε.Γ.Γ.Τ.Α. “Κλεισθένης” και γενικό γραμματέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννη Μπόγδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) στην τουριστική ανάπτυξη, όπως και η μεγιστοποίηση από τους τοπικούς φορείς των ωφελειών της τουριστικής δραστηριότητας. Παράλληλα, διατυπώθηκαν οι μοναδικές ευκαιρίες από τις πιθανές συνέργειες των δήμων με τις τοπικές ενώσεις των τουριστικών επιχειρηματιών, τα επιμελητήρια και τους φορείς επιχειρήσεων που εκπροσωπούν δραστηριότητες συμπληρωματικές / υποστηρικτικές του τουρισμού.

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε ότι καθώς η ΤΑ εμπλέκεται στη διαδικασία της τουριστικής εμπειρίας τόσο σε επίπεδο υποδομών (πρόσβασης, καθαριότητας, ασφάλειας και πληροφόρησης), όσο και στην προβολή του τουριστικού προϊόντος, είναι αναγκαία η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της ΤΑ, των επιχειρήσεων και της Πολιτείας σε κεντρικό επίπεδο για την από κοινού χάραξη και υλοποίηση μιας πολιτικής τουριστικής ανάπτυξης.

Αντιστοίχως, οι κ.κ. Χρηστάκης και Μπόγδης, αναφέρθηκαν κυρίως στα οφέλη μια τέτοιας συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρησιμότητα του εποικοδομητικού διαλόγου με την ελληνική Πολιτεία, με σκοπό την αειφορία του τουριστικού προορισμού.

Η κα Αναστασοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προσδιοριστεί με σαφήνεια ο ρόλος της ΤΑ στη λειτουργία της ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024