Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣυναντήσεις του Αλ. Αυλωνίτη με Ένωση Ξενοδόχων και Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας
Περιφέρεια

Συναντήσεις του Αλ. Αυλωνίτη με Ένωση Ξενοδόχων και Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ο τουρισμός της χώρας έχει υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά λόγω της πανδημίας και η παύση πληρωμών από τις μεγάλες εταιρείες τουρισμού έχει προκαλέσει επιπλέον κοινωνικά και οικονομικά ντόμινο, δήλωσε ο αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας είχε ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Η συνάντηση είχε αντικείμενο την εξέταση των προβλημάτων που ανέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού, την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς και για την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Η Ένωση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Βούλγαρη και τον γενικό γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Μέριανο.

Συζητήθηκαν εκτενέστατα τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση και την ανυπαρξία ορθού κυβερνητικού σχεδιασμού για τη στήριξη των επιχειρήσεων, όπως τόνισε ο κ. Αυλωνίτης. “Ο τουρισμός της χώρας έχει υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά λόγω της πανδημίας και η παύση πληρωμών από τις μεγάλες εταιρείες τουρισμού έχει προκαλέσει επιπλέον κοινωνικά και οικονομικά ντόμινο. Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με εμπροσθοβαρή γνώμονα, όπως η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, η εξασφάλιση ρευστότητας και ρύθμισης των κόκκινων δανείων που δημιουργήθηκαν στην κρίση, η μείωση του ΦΠΑ, η χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων και η στήριξη των θέσεων εργασίας. Αντί αυτού, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές χωρίς μέτρα στήριξης και χρηματοδότηση”.

Ο κ. Αυλωνίτης, ακούγοντας τα αιτήματα της Ένωσης, δήλωσε πως θα πρέπει να ενισχυθούν καταλλήλως οι επαγγελματίες του τουρισμού και ειδικά οι ξενοδόχοι μέσα σε αυτή την οικονομική και υγειονομική συγκυρία, ώστε, με κυρίαρχο στόχο, την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, να εξασφαλισθεί η μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα. Με αυτό τον τρόπο, θα δοθεί μια σοβαρή ευκαιρία στην τουριστική οικονομία της χώρας μας να ανακάμψει.

Ακόμη, ο κ. Αυλωνίτης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (ΟΕΤΚ) κ. Περικλή Κατσαρό. Συζητήθηκε το ανεπαρκές κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και ειδικά των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων. “Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται πως δήθεν νοιάζεται για δίκαιη στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ στην πραγματικότητα αφήνει εκτός ρυθμίσεων τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας”, όπως τόνισε ο κ. Αυλωνίτης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα για την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, η οποία έχει μείζονα σημασία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και την προστασία του εισοδήματος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό.

Διαπιστώθηκε πως υπάρχουν αρκετά ζητήματα των ανωτέρω επαγγελματιών του τουρισμού που χρειάζονται παρακολούθηση και επανεξέταση, ενώ οι ίδιοι ζητούν τη συνδρομή του κράτους για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο βουλευτής άκουσε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με την ουσιαστική στήριξη των τουριστικών καταλυμάτων και ενδεικτικά για την καλύτερη κατανομή των μέτρων στήριξης, την αύξηση της ρευστότητας με ευκολότερη πρόσβαση στις τράπεζες, τον εξορθολογισμό γραφειοκρατικών διαδικασιών, την αναθεώρηση του καθεστώτος απλής χρήσης του αιγιαλού και τη δημιουργία ενός πιο φιλικού νομοθετικού πλαισίου προς τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024