Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνάντηση Α.Γκερέκου – Γ. Πεταλωτή για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό
Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

Συνάντηση Α.Γκερέκου – Γ. Πεταλωτή για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό

Πραγματοποιήθηκε χθες, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας συνάντηση εργασίας του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γεώργιου Πεταλωτή και της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κας Aντζελας Γκερέκου

Πραγματοποιήθηκε χθες, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας συνάντηση εργασίας του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικού<...> εκπροσώπου κ. Γεώργιου Πεταλωτή και της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κας Aντζελας Γκερέκου, με θέμα συζήτησης την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, την βελτίωση της εικόνας της χώρας και την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα γεγονότα.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης και των δύο τομέων ευθύνης των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας όσο και σε επίπεδο Τουρισμού. Σημειώνεται ότι οι δύο Υφυπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη για διεύρυνση της προβολής της χώρας με στόχο την ενίσχυση του Ελληνικού κύρους και την αξιοποίηση των υπαρχόντων συγκριτικών πλεονεκτημάτων ώστε να καταστεί η Ελλάδα πιο ελκυστικός προορισμός.

Η ήδη υπάρχουσα εμπειρία των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, σε συνδυασμό με την διευρυμένη δραστηριοποίηση τους στην δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με τα διεθνή ΜΜΕ, τις δεξαμενές σκέψεις, τις δημοσιογραφικές ενώσεις, τους ανταποκριτές ξένου Τύπου σε επίπεδο διεθνών οργανισμών, τους ομογενείς, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ουσιαστικά προβάλλοντας τα θετικά στοιχεία της Ελληνικής πραγματικότητας, με αποτέλεσμα την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας που τα γεγονότα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν, μέσω της διεθνούς αρθρογραφίας. Συμφώνησαν ακόμη να προβούν σε κάθε ενέργεια προκειμένου να καταστήσουν μέσω των ΜΜΕ, σαφέστερη την μεγάλη σπουδαιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος ειδικά στη σημερινή περίοδο.

Βασιζόμενοι σε αυτό το πλαίσιο οι δύο υφυπουργοί δρομολόγησαν ήδη για την επόμενη εβδομάδα την παράθεση δείπνου εργασίας και αλληλοενημέρωσης σε ανταποκριτές Ξένου Τύπου και δημοσιογράφους που διενεργούν ρεπορτάζ στην χώρα μας, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν εκτενέστερη ενημέρωσή τους και διευκόλυνση στο έργο τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024