Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Αγροτουριστικών επιχειρήσεων τέλη Ιουνίου στη Κρήτη

Συνάντηση Αγροτουριστικών επιχειρήσεων τέλη Ιουνίου στη Κρήτη

Τα προβλήματα, τον συντονισμό και τις προοπτικές του αγροτουρισμού στην ελληνική πραγματικότητα θα συζητήσουν επιχειρηματίες του χώρου από όλη την Ελλάδα, στη Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, που θα πραγματοποιηθείστις 26, 27 […]

Τα προβλήματα, τον συντονισμό και τις προοπτικές του αγροτουρισμού στην ελληνική πραγματικότητα θα συζητήσουν επιχειρηματίες του χώρου από όλη την Ελλάδα, στη Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, που θα πραγματοποιηθεί<...>στις 26, 27 & 28 Ιουνίου στην Κρήτη.

Το σχέδιο του προγράμματος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρεις κύκλους συζητήσεων με θέματα: Προβλήματα των Αγροτουριστικών επιχειρήσεων, Συντονισμός των Αγροτουριστικών επιχειρήσεων & Προοπτικές των Αγροτουριστικών επιχειρήσεων, Έκθεση αφίσας και έντυπου υλικού για τον Αγροτουρισμό από όλη την Ελλάδα, Εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική, Ξενάγηση στη Βάμος Α.Ε., Επίσκεψη στην Μηλιά Α.Ε. και σε ελαιουργείο, Επίσκεψη στο Πάνορμο και Επίσκεψη στις μονάδες Βίλα Κύνθια και Δαλαμπέλος.

Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας Τουρισμού επικεντρώνονται στην συνεργασία και άμιλλα για ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού στην ύπαιθρο. Διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν ενσωματώνοντας στοιχεία παραδοσιακής κληρονομιάς (αρχιτεκτονική, γαστρονομία κλπ) και αξιοποιούν την τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Το κάθε μέλος λειτουργεί ως πρεσβευτής των άλλων και της Ομάδας. Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας, έχουν σαν κύριο σκοπό την διαφύλαξη του καλού ονόματος μιας περιοχής, ως μια «συλλογική περιουσία» που ανήκει σε όλους και που πρέπει να διαφυλάσσεται από συλλογική δομή.

Τα Δίκτυα Επιχειρήσεων Τουρισμού (Cluster) επικεντρώνονται στην δημιουργία συνεργειών κλίμακος ή συμπληρωματικότητας (όπως η από κοινού εκμετάλλευση επιβατικού οχήματος ή ειδικού τύπου οχημάτων, η λειτουργία πισίνας, η υιοθέτηση μιας δραστηριότητας, η κοινή οικονομικώτερη προμήθεια βασικών ειδών κλπ). Τα Δίκτυα Επιχειρήσεων Τουρισμού προσπαθούν να αξιοποιήσουν, με τον καλύτερο τρόπο για τα μέλη τους, την καλή φήμη για μία περιοχή, ως εργαλείο marketing.

“Η συλλογική επιχειρηματικότητα, όπως εμφανίζεται σήμερα με την μορφή Τοπικών Συμφώνων ή Δικτύων Επιχειρήσεων στον Αγροτουρισμό, μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες σχηματισμού Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και προϋποθέσεις τοπικής ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς ενδυνάμωσης της Τοπικής Δημοκρατίας” ανέφερεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024