Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση αντιπροσωπείας ΣΤΕΚ με τον Υπουργό Οικονομικών
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΤΕΚ με τον Υπουργό Οικονομικών

Για τη σημερινή κατάσταση του κυπριακού τουρισμού, τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία, καθώς και τις προϋποθέσεις για την επίτευξη σταθερής αναπτυξιακής προοπτικής, ενημέρωσε τον ΥπουργόΟικονομικών της Κύπρου, […]

Για τη σημερινή κατάσταση του κυπριακού τουρισμού, τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία, καθώς και τις προϋποθέσεις για την επίτευξη σταθερής αναπτυξιακής προοπτικής, ενημέρωσε τον Υπουργό<...>Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χαρίλαο Σταυράκη, ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου), κ. `Ακης Βαβλίτης, στο πλαίσιο πρόσφατης συνάντησης τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ σημείωσε ιδιαίτερα την ανάγκη προσέλκυσης νέων εκσυγχρονιστικών και εμπλουτιστικών επενδύσεων στο ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς και στον ευρύτερο τουριστικό τομέα με την υιοθέτηση πλαισίου γενναιόδωρων και αποτελεσματικών κινήτρων.

Υπογραμμίσθηκε ακόμα η ανάγκη να αποκτήσει η τουριστική οικονομία, προτεραιότητα στην κυβερνητική πολιτική με την τοποθέτηση του τομέα του τουρισμού ανάμεσα στους τομείς μείζονος σημασίας, ώστε να μπορεί να αντλεί τα ανάλογα κονδύλια τόσο από Κοινοτικούς, όσο και Εθνικούς πόρους, σύμφωνα με την συνεισφορά του στο Α.Ε.Π., στην απασχόληση και τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην αναγκαιότητα εφαρμογής χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, των κινήτρων για απόσυρση μέχρι 20.000 κακής ποιότητας και μη βιώσιμων κλινών, που μαζί με την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων συγκράτησης του λειτουργικού κόστους των μονάδων αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε σταδιακά να εξασφαλισθεί η επιθυμητή ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα της ποιοτικής ξενοδοχειακής βιομηχανίας του τόπου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του για τα υπέρογκα τέλη εξυπηρέτησης επιβατών και αεροσκαφών στα Κυπριακά αεροδρόμια, τα οποία έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στους κόλπους των διεθνών Συνδέσμων των αερομεταφορέων και της τουριστικής βιομηχανίας γενικότερα και κάλεσε την κυβέρνηση όπως με δημοσιονομική παρέμβασή της ενεργήσει προς την κατεύθυνση του Στρατηγικού Επενδυτή των αεροδρομίων ώστε να υπάρξει εκλογίκευση του ύψους των τελών των Κυπριακών αεροδρομίων.

Ο Υπουργός Οικονομικών επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κατανόηση για τις θέσεις του ΣΤΕΚ επί των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση και συμφωνήθηκε όπως με πρωτοβουλία του ΣΤΕΚ συγκληθεί σε εύθετο χρόνο νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή του ΚΟΤ και των συναρμόδιων Υπουργείων Τουρισμού, Οικονομικών, Εσωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων με στόχο την προώθηση επίλυσης των διαφόρων συγκεκριμένων προβλημάτων / θεμάτων που επεσήμανε ο ΣΤΕΚ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024