Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Χατζηδάκη με εκπροσώπους Ομοσπονδιών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Συνάντηση Χατζηδάκη με εκπροσώπους Ομοσπονδιών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Τουριστικών Γραφείων όληςτης χώρας. Οι δυο πλευρές […]

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Τουριστικών Γραφείων όλης<...>της χώρας. Οι δυο πλευρές συζητήσαν τα προβλήματα του κλάδου, που σχετίζονται με τις άδειες κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων ανοικτού τύπου, αλλά και τη χορήγηση αδειών λειτουργίας τουριστικών γραφείων στις ΚΤΕΛ Α.Ε.

Οι θέσεις των Ομοσπονδιών για το πρώτο θέμα είναι να δρομολογηθούν τα νέα λεωφορεία ανοικτού τύπου με αντίστοιχη απόσυρση παλαιοτέρων.

Για το δεύτερο θέμα η απαγόρευση από τις ΚΤΕΛ Α.Ε. να λειτουργούν Τουριστικά Γραφεία και Τουριστικό Έργο σύμφωνα και με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπ’αριθμό 95/2007 ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, η εξολοκλήρου απελευθέρωση των συγκοινωνιών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Φάνηκε ότι ο Κύριος Υπουργός κατανόησε απολύτως τις θέσεις των Ομοσπονδιών, οι οποίες ζήτησαν την απόσυρση του άρθρου 25-ρυθμίσεις για τις ΚΤΕΛ Α.Ε. και επίσης να εξειδικευτεί η Κυβερνητική Υπουργική Απόφαση για τα ανοικτού τύπου τουριστικά λεωφορεία, να μην δοθούν καινούργιες άδειες, αλλά να κυκλοφορήσουν με απόσυρση παλαιοτέρων και να ακολουθήσουν εγκύκλιοι και οδηγίες.

Για το δεύτερο θέμα, ο Υπουργός κατανόησε το πρόβλημα, επιφυλάχτηκε ωστόσο να απαντήσει και ζήτησε να του δοθεί μία εναλλακτική πρόταση για να δρομολογηθεί λύση στο πρόβλημα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024