Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Ιωάννη Δραγασάκη – ΣΕΤΕ για 'θωράκιση' του ελληνικού τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Συνάντηση Ιωάννη Δραγασάκη – ΣΕΤΕ για 'θωράκιση' του ελληνικού τουρισμού

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των τουριστικών επενδύσεων μέσω νέου επενδυτικού νόμου, της διαμόρφωσης σταθερού φορολογικού πλαισίου, της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων σε λογικό κόστος, αλλά και της επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη και του προεδρείου του ΣΕΤΕ, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή άμεσων ενεργειών σχετικά με τον συντονισμό των σημαντικότερων θεμάτων που απασχολούν τον τουριστικό τομέα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, με στόχο την επαναφορά των συντελεστών ΦΠΑ του τουρισμού σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Παράλληλα, στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των τουριστικών επενδύσεων μέσω νέου επενδυτικού νόμου, της διαμόρφωσης σταθερού φορολογικού πλαισίου, της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων σε λογικό κόστος, αλλά και της επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η κατάσταση αναμένεται σταδιακά να βελτιωθεί. Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό νέο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό, μετά και την πρόσφατη απόρριψη του υφιστάμενου από το ΣτΕ για τυπικούς λόγους.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η “θωράκιση” της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Παρά τα εμπόδια που έχουν προκύψει από τη γενική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, ο τουρισμός, ως βασικός πυλώνας της, πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει να συμβάλλει θετικά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο ΑΕΠ, αλλά και την απασχόληση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024