Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Κ. Καρτάλη με τη νέα πρόεδρο του Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου
Aξιοποίηση πιστώσεων του ΕΣΠΑ για ήπιες παρεμβάσεις

Συνάντηση Κ. Καρτάλη με τη νέα πρόεδρο του Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κώστας Καρτάλης συναντήθηκε στη Βουλή με τη νέα Πρόεδρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, κα […]

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κώστας Καρτάλης συναντήθηκε στη<...> Βουλή με τη νέα Πρόεδρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, κα Ευγενία Ανδρουκάκη. Ο Κ. Καρτάλης ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό του Φορέα και για τις ενέργειες που θα δρομολογήσει για την εφαρμογή της διαχειριστικής μελέτης, τη βέλτιστη δυνατή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, αλλά και για την αξιοποίηση πιστώσεων του ΕΣΠΑ για ήπιες παρεμβάσεις.

Ο Κ. Καρτάλης ενημέρωσε την πρόεδρο του Φορέα για τις εργασίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και επεσήμανε ότι πρέπει να επανεξετασθεί το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο καθώς υπάρχουν και διατάξεις που τις έχει ξεπεράσει τόσο ο χρόνος όσο και οι σύγχρονες διαχειριστικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε αντίστοιχα Πάρκα στο εξωτερικό. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις καθολικές απαγορεύσεις που έχει επιβάλλει το Υπουργείο Πολιτισμού και τόνισε τη διάθεση που έχει διαπιστώσει στο Υπουργείο Πολιτισμού για αλλαγές που θα δώσουν χώρο στον καταδυτικό τουρισμό αλλά και σε άλλες οικοτουριστικές δράσεις.

Τόνισε ότι κάθε σχέδιο διαχείρισης του Πάρκου οφείλει να προτάσσει κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα την προστασία του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος αλλά και να συμφιλιώνει το Πάρκο με την τοπική κοινωνία δημιουργώντας, στο βαθμό που είναι εφικτό, προοπτικές ανάπτυξης του νησιού ώστε οι κάτοικοι να προσεγγίζουν το Πάρκο ως μοναδικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό απόθεμα αντί ως βαρίδι από το οποίο πρέπει να απαλλαγούν.

Ο κ. Καρτάλης επέμεινε στην ανάγκη αντισταθμιστικής αποζημίωσης των αλιέων στην περιοχή σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1650/86 και περιέγραψε τις ενέργειες που είχαν γίνει για το θέμα αυτό προς την προηγούμενη και τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τέλος δεσμεύθηκε να στηρίξει τις προσπάθειες του Φορέα και επεσήμανε την ανάγκη προσεκτικής επιστημονικής και διοικητικής στελέχωσης του Φορέα, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2023
27/03/2023
24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023