Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Π. Γερουλάνου με την Επίτροπο Αν. Βασιλείου
Ενημέρωση από τον υπουργό για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας

Συνάντηση Π. Γερουλάνου με την Επίτροπο Αν. Βασιλείου

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού, κυριάρχησαν στη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κα Ανδρούλλα Βασιλείου

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού, κυριάρχησαν στη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου με την Επίτροπο<...> της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κα Ανδρούλλα Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτρόπου κ. Βασιλείου, ο υπουργός επεσήμανε την σπουδαιότητα της συνεργασίας της UEFA με την ΕΠΟ, η οποία οδήγησε στο πρώτο βήμα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια, η Επιτροπος κ. Βασιλείου, ενημερώθηκε από τον υπουργό για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας η οποία μέχρι σήμερα παρουσιάζει αύξηση της τάξεως 10%.

“Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί κατά την προηγούμενη χρονιά και όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας το ποσοστό των τουριστών κατά τη φετινή χρονιά θα φτάσει στα επίπεδα του 2007-8. Σε αυτό συνέβαλε η επέκταση σε εναλλακτικές αγορές, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Κίνα και η Σερβία. Για τη διεύρυνση των τουριστικών αγορών το κομβικό σημείο είναι η βίζα” επεσήμανε ο κ. Γερουλάνος, “ο οποίος ζήτησε και τη συνδρομή της Επιτρόπου για την απλούστευση των διαδικασιών Ε.Ε. στα θέματα θεωρήσεων Σένγκεν”.

Από την πλευρά της η Επίτροπος κ. Βασιλείου, τόνισε: “Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη διάσταση του τουρισμού ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπεις της οικονομικής κρίσης, καθώς και στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού, ως φορέα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ιδαίτερα στις σύγχρονες δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες”. Ο υπουργός παρουσίασε στην κ. Επίτροπο τα βασικά σημεία του προγράμματος Αναβάθμιση των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της χώρας, το οποίο στόχο έχει νΆ αναδείξει την αρχαιολογική μας κληρονομιά, ώστε αυτή να γίνει πηγή πλούτου για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023