Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση ΣΕΤΕ με TYD για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος

Συνάντηση ΣΕΤΕ με TYD για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος

Οι ολιγοπωλιακές τάσεις στη διακίνηση των τουριστών και ο έλεγχος των καναλιών διανομής, αλλά και οι τρόποι προώθησης του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας ήταν οι βασικές θεματικές που […]

Οι ολιγοπωλιακές τάσεις στη διακίνηση των τουριστών και ο έλεγχος των καναλιών διανομής, αλλά και οι τρόποι προώθησης του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας<...> ήταν οι βασικές θεματικές που συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>), με αντιπροσωπεία του Turkish Tourism Investors Association (TYD), στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Porto Elounda στην Κρήτη.

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων διαπίστωσαν ότι: Ελλάδα και Τουρκία έχουν σημαντικές ομοιότητες στον εισερχόμενο τουρισμό και επηρεάζονται σημαντικά από τις αγορές της Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης. Η ανάπτυξη του τουρισμού και των δύο χωρών, μεγιστοποιεί τα οφέλη και για τους δύο προορισμούς, περνά μέσα από την ποιοτική αναβάθμιση και επηρεάζεται από τη συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Όσον αφορά στον ρόλο των δύο επιχειρηματικών συνδέσμων στην προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, τονίσθηκαν χαρακτηριστικά τα εξής:

'Η Ελλάδα, ως μέλος της Ε.Ε. και η Τουρκία ως υποψήφιο μέλος, έχουν κοινά ενδιαφέροντα στην ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, η απουσία της οποίας υπαγορεύει και υποχρεώνει τις δύο χώρες να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους μέσω των εκπροσώπων τους στα διεθνή fora, για την προώθηση αυτής της ιδέας.'

Τέλος, η ελληνική πλευρά υπογράμμισε την αναγκαιότητα για τη συμμετοχή του τουρισμού στο General Agreement Trade & Services, GATS, μεταφέροντας τον προβληματισμό στους Τούρκους και ζητώντας τις απόψεις για μελλοντική συνεργασία στο θέμα αυτό.

Συναντήσεις του ΣΕΤΕ και TYD θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την ευόδωση των προσπαθειών σε θέματα τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024