Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της Έλενας Κουντουρά με τον υφυπουργό Τουρισμού του Ουζμπεκιστάν
Υπουργείο Τουρισμού

Συνάντηση της Έλενας Κουντουρά με τον υφυπουργό Τουρισμού του Ουζμπεκιστάν

Το Ουζμπεκιστάν θα συμμετάσχει με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Με τον υφυπουργό Τουρισμού του Ουζμπεκιστάν, Abdoulaziz Akkulov, συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και συζήτησαν για τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών. Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα Olim Kasimov.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν οι κοινοί ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες, με επίκεντρο το Μ. Αλέξανδρο, και συζητήθηκαν οι δυνατότητες αύξησης των τουριστικών ροών, η προοπτική της καθιέρωσης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, όπως επίσης και η παροχή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στα θέματα ανάπτυξης του τουρισμού.

Ο κ. Akkulov, o οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας για τα εγκαίνια πτέρυγας του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας αφιερωμένης στο Ουζμπεκιστάν, τόνισε ότι το Ουζμπεκιστάν θα συμμετάσχει με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Επίσης, προσκάλεσε την κα Κουντουρά να επισκεφθεί την Τασκένδη το φθινόπωρο στην εκεί διεθνή τουριστική έκθεση.

Συνάντηση και με το δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου

Ακόμη, η υπουργός Τουρισμού και η υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη στο Υπουργείο Τουρισμού. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τις υπουργούς για την πορεία  αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από τις πλημμύρες του Μαρτίου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους αιγιαλούς, στη στελέχωση με ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου και στο χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής. Ο δήμαρχος ζήτησε επίσης τη στήριξη των υπουργών για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σε επίπεδο αφίξεων, προβολής και προώθησης, καθώς και επενδύσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024