Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τη νέα υπουργό Τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τη νέα υπουργό Τουρισμού

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην επερχόμενη Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 'Ρίο 2016', η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία τον Απρίλιο του 2016.

Η εγγύτερη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας με την υπηρεσιακή υπουργό Τουρισμού κα Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, η εκτελεστική γραμματέας της Π.Δ.Ε κα Διονυσία Μαράτου και η διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κα Άλκηστις Σταθοπούλου, η υπουργός ενημερώθηκε για την στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την τουριστική προβολή, τη συνεργασία μεταξύ των φορέων, τη συμμετοχή της Π.Δ.Ε σε στοχευμένες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κ.λπ.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά  έγινε σε σημεία και περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα, τα οποία και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περαιτέρω τουριστικά, ενώ ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για την σπουδαιότητα της Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία αποτελεί μείζονα πόλο έλξης για τον τουρισμό σε ολόκληρη τη χώρα.


Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην επερχόμενη Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Ρίο 2016”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία τον Απρίλιο του 2016.

“Η Αφή της Φλόγας, την Άνοιξη, θα πρέπει να αποτελέσει ένα γεγονός εξωστρέφειας και περαιτέρω προβολής της χώρας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των ιδεωδών και του πολιτισμού σε κάθε χώρα και πόλη, σε κάθε ήπειρο, σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή. Να μάθουν όλοι για την Αρχαία Ολυμπία, τη Δυτική Ελλάδα και αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο και τους εμπλεκόμενους φορείς” σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: “Κατανοούμε πως πρόκειται για μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, ωστόσο τίποτα δεν πρέπει να μένει στάσιμο και γι’αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η στενότερη συνεργασία με το υπουργείο και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της υπουργού στη Δυτική Ελλάδα μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της ανάληψης των σημαντικών της καθηκόντων.

Από την πλευρά της κα Πρωτοψάλτη αποδέχθηκε την πρόσκληση του περιφερειάρχη για στενότερη συνεργασία, σημειώνοντας πως “είμαστε εδώ ακόμα και τις λίγες ημέρες που έχουμε στη διάθεσή μας ως υπηρεσιακή κυβέρνηση και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024