Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Β. Κικίλια – Κ. Καραμανλή για την ουκρανική κρίση και την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου
Τουριστική πολιτική

Συνάντηση Β. Κικίλια – Κ. Καραμανλή για την ουκρανική κρίση και την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου

'Το 85% των επισκεπτών μας χρησιμοποιεί τις αερομεταφορές. Είναι πολύ σημαντικό τα αεροδρόμιά μας και όλο το σύστημα της αεροναυτιλίας μας να είναι έτοιμο να δεχθεί, θέλουμε να ελπίζουμε, μια χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό΄, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Μια πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων της ουκρανικής κρίσης στους τομείς ευθύνης τους έκαναν ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Κικίλιας και Καραμανλής αναφέρθηκαν και στη στενή συνεργασία των δύο υπουργείων για την άρτια προετοιμασία της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

“Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο και φίλο, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για την επίσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού και για τη συνεργασία μας που βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο”, είπε ο υπουργός Τουρισμού. “Κάναμε μια πρώτη αποτίμηση της κρίσης, η οποία έχει προκύψει μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και πως αυτή επηρεάζει τους τομείς ευθύνης μας. Συνεργαζόμαστε για την προετοιμασία, η οποία γίνεται από τους χειμερινούς μήνες, για τη μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων μας σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν, που είναι η ‘ατμομηχανή’ της ελληνικής οικονομίας και φυσικά περνάει μέσα από τις αεροπορικές και οδικές διασυνδέσεις. Κύριε υπουργέ, ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία, τόσο για τη δύσκολη περίοδο που περνάμε τώρα, όσο και για την ευοίωνη που ακολουθεί τους επόμενους μήνες, σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό που θα φτάσουν στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικογένεια”.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε με τη σειρά του: “Να ευχαριστήσω κι εγώ τον καλό φίλο, τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την καλή συνεργασία που είχαμε σήμερα. Ο λόγος της επίσκεψης εδώ, στο Υπουργείο Τουρισμού, είναι διττός. Πρώτον, πρέπει να κάνουμε μια γρήγορη αποτίμηση της ουκρανικής κρίσης και το πώς αυτή επηρεάζει το τουριστικό προϊόν της χώρας και τις αερομεταφορές. Έχουμε συμφωνήσει ότι θα είμαστε σε διαρκή επαφή, για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν. Και δεύτερον, επειδή το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την τουριστική σεζόν. Όπως πολύ σωστά είπε ο υπουργός Τουρισμού, το 85% των επισκεπτών μας χρησιμοποιεί τις αερομεταφορές. Είναι πολύ σημαντικό τα αεροδρόμιά μας και όλο το σύστημα της αεροναυτιλίας μας να είναι έτοιμο να δεχθεί, θέλουμε να ελπίζουμε, μια χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Εμείς, ως Υπουργείο Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια ζητήματα παρουσιαστούν σε μία καλοκαιρινή περίοδο που θέλουμε να πιστεύουμε ότι πραγματικά θα είναι μία πολύ καλή σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία. Αυτή η συνάντηση δε σταματάει εδώ. Θα έχουμε διαρκή επαφή τα δύο υπουργεία, έτσι ώστε να επιλύουμε προβλήματα που μπορεί να ανακύπτουν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023