Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Βουλγαράκη με κοινοτική αντιπροσωπεία για τα θέματα θαλάσσιων διαδρόμων
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση Βουλγαράκη με κοινοτική αντιπροσωπεία για τα θέματα θαλάσσιων διαδρόμων

Κοινοτική αντιπροσωπεία για τα θέματα θαλάσσιων διαδρόμων, υπό τον κ. Luis Valente De Oliveira, πραγματοποίησε περιοδεία στην ομάδα των πέντε χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα και Σλοβενία), που συμμετέχουν στους θαλάσσιους διαδρόμους της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους…

Κοινοτική αντιπροσωπεία για τα θέματα θαλάσσιων διαδρόμων, υπό τον κ. Luis Valente De Oliveira, πραγματοποίησε περιοδεία στην ομάδα των πέντε χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα και Σλοβενία), που συμμετέχουν στους θαλάσσιους διαδρόμους της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου<...> συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στην επίσκεψη εργασίας του στην Ελλάδα, έγινε δεκτός από τον ΥΕΝΑΝΠ κ. Γεώργιο Βουλγαράκη, προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες νέων προορισμών των θαλάσσιων διαδρόμων.

Στην παρούσα φάση, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τη μελέτη που εκπονείται για τους θαλάσσιους διαδρόμους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στο μέλλον θα επιδοτήσει τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων των προορισμών των θαλάσσιων διαδρόμων που θα έχουν προκριθεί.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον εκπρόσωπο για τη λιμενική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και για τις δυνατότητες ανάπτυξης λιμένων. Αναφέρθηκε επίσης στα λιμενικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί, τη διαδικασία παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα ενίσχυσης της σύνδεσης και συνοχής μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και του νησιωτικού χώρου.

Ο κοινοτικός εκπρόσωπος, κ. Luis Valente De Oliveira, εξέφρασε στον κ. Υπουργό την ικανοποίησή του για τη λιμενική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας και υπογράμμισε ότι αυτή ανταποκρίνεται στη γενικότερη κοινοτική πολιτική, η οποία αποβλέπει στην ενίσχυση των θαλάσσιων μεταφορών, τη μείωση του μεταφορικού κόστους, την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και στην ανάπτυξη λιμένων.

Τέλος, ο κοινοτικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις ελληνικές θέσεις στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και να τις εξετάσει με τη δέουσα προσοχή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024