Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνασπισμός: Σταματήστε τον εμπαιγμό των απολυμένων της Ο.Α.
Ερώτηση του Μ. Κριτσωτάκη στη Βουλή

Συνασπισμός: Σταματήστε τον εμπαιγμό των απολυμένων της Ο.Α.

Σε ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του Συνασπισμού, κ. Μ. Κριτσωτάκης, αναφέρει:“Δυο χρόνια μετά την ψήφιση του ν. 3717/2008, με τον οποίο προβλέπονταν ρυθμίσεις για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και […]

Σε ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του Συνασπισμού, κ. Μ. Κριτσωτάκης, αναφέρει:“Δυο χρόνια μετά την ψήφιση του ν. 3717/2008, με τον<...> οποίο προβλέπονταν ρυθμίσεις για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα οικονομικά ζητήματα των 5.000 απολυμένων της πρώην δημόσιας Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α.), δεν έχει ουσιαστικά υλοποιηθεί τίποτε από τις πρόνοιες αυτού του νόμου:

  • οι χιλιάδες αιτήσεις, προς τον ασφαλιστικό φορέα, διεκπεραιώνονται σε ρυθμό «χελώνας»,
  • οι μεταφορές προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθυστερούν αδικαιολόγητα, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους,
  • η αποζημίωση όλων των απολυμένων (εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης), από τις 15 Δεκέμβρη του 2009 και μετά, δεν έχει δοθεί σε κανέναν απολυμένο,
  • οι 800 περίπου συμβασιούχοι απολυμένοι έχουν εμπλακεί σε ένα γραφειοκρατικό αδιέξοδο, με ευθύνη της κυβέρνησης, οι περισσότερο εξ αυτών, μέσω ενός συμψηφισμού ποσού για το επίδομα ανεργίας, λαμβάνουν έως και επτά ευρώ το μήνα επίδομα ανεργίας.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται απλά για αθέτηση υποσχέσεων εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά για κατάφωρη παραβίαση των υποχρεώσεων της, οι οποίες προκύπτουν από τους νόμους του κράτους! Κι αυτή η μη εφαρμογή των προβλέψεων του ν.3717/2008 οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στον εξευτελισμό, στην καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους, στην κοινωνική εξαθλίωση, την ανέχεια και την φτώχεια!

Οι απολυμένοι της Ο.Α. βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούν το αυτονόητο: την εφαρμογή του νόμου!

Μετά από όλα αυτά,
Ερωτάται ο κ.υπουργός:

1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί οι προβλέψεις του ν.3717/2008;
2. Πότε θα σταματήσει ο εμπαιγμός των απολυμένων της Ο.Α.; Πότε θα δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;”
.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023
19/05/2023