Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύνδεση της επαρχίας Ελασσόνας με τα Μετέωρα δρομολογεί η Νομαρχία Λάρισας
Πρόταση του έργου για ένταξη στο "Πίνδος"

Σύνδεση της επαρχίας Ελασσόνας με τα Μετέωρα δρομολογεί η Νομαρχία Λάρισας

Το μεγάλο σχέδιο να συνδεθεί ο νομός και ειδικότερα η επαρχία Ελασσόνας απευθείας με τα Μετέωρα δρομολογεί η Νομαρχία Λάρισας. Αυτό θα γίνει με την κατασκευή του δρόμου Λογγά Βερδικούσας, που η Νομαρχία Λάρισας αποφάσισε να εντάξει στο Πρόγραμμα “Πίνδος”. Μαζί με το δρόμο αυτό, θα εντάξει έναν ακόμη…

Το μεγάλο σχέδιο να συνδεθεί ο νομός και ειδικότερα η επαρχία Ελασσόνας απευθείας με τα<...> Μετέωρα δρομολογεί η Νομαρχία Λάρισας. Αυτό θα γίνει με την κατασκευή του δρόμου Λογγά Βερδικούσας, που η Νομαρχία Λάρισας αποφάσισε να εντάξει στο Πρόγραμμα “Πίνδος”. Μαζί με το δρόμο αυτό, θα εντάξει έναν ακόμη, αυτόν που θα συνδέει το Λιβάδι Ελασσόνας με το Σαραντάπορο, ώστε να κατασκευαστεί ένα ακόμη πολύ βασικό κομμάτι του οδικού κυκλώματος του Ολύμπου. Και οι δυο δρόμοι, θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, απολύτως συμβατοί με το περιβάλλον του “μυθικού βουνού”, του Ολύμπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός αναχωρεί για τη Φλώρινα όπου στις 19 και 20 Νοεμβρίου θα πραγαμτοποιηθεί η 8η συνεδρίαση της Επιτροπής για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου, στο οποίο, μετά από αγώνα η Νομαρχία ενέταξε το νομό Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Κατσαρός θα προτείνει την ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα τους δυο προαναφερόμενους οδικούς άξονες με σκοπό την κατασκευή τους.

– Ο δρόμος Λογγά – Βερδικούσιας, θεωρείται έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας -και ειδικά για την επαρχία Ελασσόνας-, αφού θα αποτελέσει οδό πρόσβασης από το νομό προς την πίσω πλευρά των Μετεώρων. Έτσι, με μια πολύ σύντομη διαδρομή θα καθίσταται εφικτή η απευθείας επικοινωνία με τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές του νομού Τρικάλων (Μετέωρα) και, συνεπώς, θα ευνοηθεί η τουριστική ανάπτυξη της Ελασσόνας και του Ολύμπου. Πρακτικά, όπως έχει επισημάνει ο κ. Λουκάς Κατσαρός, ο δρόμος αυτός δίνει διέξοδο στους τουρίστες των Μετεώρων προς τον Όλυμπο και το Αιγαίο, ενδυναμώνοντας συνολικά το θεσσαλικό τουρισμό με νέες εναλλακτικές διαδρομές Γι’αυτό το λόγο το έργο αυτό αξιολογείται ως πρώτης προτεραιότητας από τη Νομαρχία Λάρισας. Το έργο αναμένεται να ενταχθεί με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και προβλέπονται μεταξύ άλλων εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

– Ο δρόμος Λιβαδίου – Σαρανταπόρου, είναι εξίσου σημαντικός για την περιοχή. Με την προτεινόμενη παρέμβαση οι οικισμοί Λιβάδι και Σαραντάπορο αποκτούν οδική σύνδεση μεταξύ τους, αλλά και με την Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, καθώς επίσης και πρόσβασης στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαρανταπόρου που βρίσκεται επί της εθνικής οδού. Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο η χάραξη θα ακολουθεί τον υπάρχοντα αγροτικό δρόμο, και θα διαπλατυνθεί στα 7 μέτρα, δηλαδή θα είναι ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, συμβατός με το περιβάλλον της περιοχής. Και τα δύο αυτά έργα αναμένεται να συντελέσουν όπως είναι ευνόητο στην αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές αυτές, στην αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης και κατ`επέκταση και του εισοδήματος. Γι΄αυτό και η Νομαρχία Λάρισας, με απόφαση του Νομάρχη κ. Κατσαρού θα επιδιώξει την ένταξη τους, σε μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση για την επαρχία Ελασσόνας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024