Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύνδρομο της αυτοκτονίας: Τουρισμός χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Σύνδρομο της αυτοκτονίας: Τουρισμός χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Για καταστροφική πολιτική της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), η οποία αφήνει μεγάλα ξενοδοχεία χωρίς ρεύμα και χωρίς κλιματισμό, ενώ η ζέστη συνεχίζει, υπονομεύοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τον τουρισμότης […]

Για καταστροφική πολιτική της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), η οποία αφήνει μεγάλα ξενοδοχεία χωρίς ρεύμα και χωρίς κλιματισμό, ενώ η ζέστη συνεχίζει, υπονομεύοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τον τουρισμό<...>της Κύπρου, μεσούσης της θερινής περιόδου, έκανε λόγο ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Η επιλογή ξενοδοχείων, που απεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα και ο κλιματισμός, όπως καταγγέλλει ο ΣΤΕΚ, είναι επιλεκτική, με αποτέλεσμα αυτή η άνιση μεταχείριση να προκαλεί πρόσθετη σύγχυση και αναστάτωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Επιβάλλεται λοιπόν, κατά τον Σύνδεσμο, η ΑΗΚ να διερευνήσει τις περιπτώσεις ξενοδοχείων και υποστατικών που έκαναν παράνομη επέμβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο, ώστε αυθαίρετα να εξαιρούνται των μέτρων εξοικονόμησης ρεύματος. Ο ΣΤΕΚ έντονα καταδικάζει τέτοιες παρανομίες εκ μέρους μερικών ξενοδοχειακών μονάδων ασχέτως του ότι απεύχεται τη διακοπή ρεύματος σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο.

Λύση είναι η διαφοροποίηση της πολιτικής της ΑΗΚ, η οποία πρωτίστως οφείλει να σέβεται την ανάγκη προστασίας του τουρισμού από ενέργειες που θα τον απομακρύνουν για χρόνια. Έτσι, αντί του εύκολου, αλλά καταστροφικού στόχου των ξενοδοχείων θά `πρεπε κατά προτεραιότητα να ήταν η αποκοπή του κλιματισμού σε κυβερνητικές υπηρεσίες, καθώς και άλλες επιχειρήσεις. Αυτές βέβαια που θα μπορούσαν τότε να διαφοροποιήσουν το ωράριό τους εργασίας.

“Αναμένεται από την ΑΗΚ μια σοφιστημένη πολιτική που ν’ αντιμετωπίζει τα έκτακτα προβλήματα όπως τα σημερινά, αλλά χωρίς να καταστρέφει τον μέγιστο πλουτοπαραγωγικό πόρο της κυπριακής οικονομίας που αποτελεί ο τουρισμός” καταλήγει σε ανακοίνωση του ο ΣΤΕΚ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024