Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι τουριστικών επιχειρήσεων
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι τουριστικών επιχειρήσεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο εντατικοποίησης των ελέγχων μικτών κλιμακίων του ΕΟΤ προς τις πάσης φύσεως τουριστικές επιχειρήσεις στο σύνολο της επικράτειας, με εντολή του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο εντατικοποίησης των ελέγχων μικτών κλιμακίων του ΕΟΤ προς τις πάσης φύσεως τουριστικές<...> επιχειρήσεις στο σύνολο της επικράτειας, με εντολή του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου προς τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γιάννη Κοφίνη.

Στόχος της εντατικοποίησης των ελέγχων είναι η περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων προς τους τουρίστες, έλληνες και αλλοδαπούς, ιδιαίτερα σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΟΤ αποτελούνται από μικτά κλιμάκια επιθεωρητών της κεντρικής υπηρεσίας και στελεχών των περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού (ΠΥΤ). Αντικείμενο των ελέγχων είναι η εποπτεία της λειτουργίας της αγοράς καθώς και η διακρίβωση των καταγγελιών των πολιτών για τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι – και πρέπει να είναι – ποιοτικός προς όφελος των πολιτών, των ιδίων των επιχειρηματιών και της εικόνας της χώρας.

Σημειώνεται ότι εκτός της εντατικοποίησης των ελέγχων για το σκοπό της αναβάθμισης των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ έχουν υλοποιήσει ειδική διαφημιστική καμπάνια για την «τουριστική συνείδηση».

Η προσπάθεια του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση προκειμένου η χώρα να κερδίσει το στοίχημα και για το 2010, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ειδικότερα, για την περίοδο 15/7/2009 έως 15/8/2009 ελέχθησαν 744 τουριστικές επιχειρήσεις έναντι 358 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αύξηση της τάξης 107,8%.

Από τις 744 ελεγχθείσες επιχειρήσεις 422 βρέθηκαν να λειτουργούν καλώς, σε 288 έγιναν υποδείξεις – βελτιώσεις και σε 34 επεβλήθησαν κυρώσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024