Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής της Νομαρχίας Ηρακλείου για το Αεροδρόμιο στο Καστέλλι
Ζητάται εύκολη πρόσβαση για τους επιβάτες από τις διάφορες περιοχές ή και τους επισκέπτες

Συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής της Νομαρχίας Ηρακλείου για το Αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Συνεδρίασε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για το θέμα του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης στο Καστέλλι. Η επιτροπή συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη […]

Συνεδρίασε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για το θέμα του νέου Διεθνούς<…> Αερολιμένα Κρήτης στο Καστέλλι. Η επιτροπή συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τη μελέτη για τον άξονα που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο με τον Βόρειο Οδικό Aξονα Κρήτης, οι οποίες απεστάλησαν από το ΥΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε..

Σε δηλώσεις της η νομάρχης Ηρακλείου, κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, υπογράμμισε: “Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης με έδρα το Καστέλλι αποτελεί ένα σημαντικό και μεγάλο έργο και είμαστε πανέτοιμοι σε κάθε περίπτωση, όταν μας ζητηθεί, να απαντάμε στα θέματα ευθύνης μας. Έτσι λοιπόν σήμερα, μόλις έφτασε η μελέτη, συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή, από τη μέρα συνάντησης δηλαδή με τον κ. Σουφλιά. Πρόκειται για τη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και τη μελέτη για τον άξονα που συνδέει το αεροδρόμιο με το Βόρειο Οδικό Aξονα. Αυτά είναι τα μόνα που έχουμε στα χέρια μας.

Εμείς βέβαια από την πρώτη στιγμή τονίσαμε για το πλέγμα όλων των υποστηρικτικών έργων που σχετίζονται με το αεροδρόμιο, την εύκολη του πρόσβαση, τη σωστή του λειτουργία και βεβαίως την απάντηση στα προβλήματα και τα ζητήματα που δημιουργούνται στην περιοχή για να αναβαθμίσουμε περισσότερο την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτό το θέμα θεωρούμε ότι δεν έχει ακόμη απαντηθεί, ότι θα πρέπει να το δει ξανά το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και ο κ. Σουφλιάς, ούτως ώστε να φτάσουν σε εμάς όλες οι μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα πρέπει να γίνονται παράλληλα. Το τονίζω αυτό γιατί οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες που θα αποδεσμεύσουν το έργο από τα υπόλοιπα, ακυρώνουν αυτό που θέλουμε όλοι, την εύκολη πρόσβαση για τους επιβάτες από τις διάφορες περιοχές ή και τους επισκέπτες της Κρήτης προς διάφορες κατευθύνσεις.

Σε αυτό λοιπόν εμείς επιμένουμε γιατί θεωρούμε ότι αν τα ζητήματα αυτά δε λυθούν τώρα, θα τα βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια. Από κει και μετά, όλα τα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τους πολίτες της περιοχής και το πώς απαντώνται τα ερωτήματα που θέτουν και τα προβλήματα που δημιουργούνται με την υλοποίηση του νέου αεροδρομίου είναι θέματα που τα παρακολουθούμε, με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες και εμείς, όπως έχουμε τονίσει από την αρχή, θα έχουμε θέση και άποψη. Σε ό,τι αφορά στις περιβαλλοντικές μελέτες για το αεροδρόμιο και για το δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο με το Βόρειο Οδικό Aξονα, εμείς θα απαντήσουμε εντός 35 ημερών, όπως ορίζει η νομοθεσία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024