Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνέδριο διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ημαθίας

Συνέδριο διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ημαθίας

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλου στην Ημαθία, όπου πέρασε τις γιορτινές μέρες και εξέφρασε και την πρόθεση του να διοργανωθεί συνέδριο για την τουριστική […]

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλου στην Ημαθία, όπου<...> πέρασε τις γιορτινές μέρες και εξέφρασε και την πρόθεση του να διοργανωθεί συνέδριο για την τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής (Ν.Ε.Τ.Π.) της περιοχής αποφάσισε την πραγματοποίηση του συνεδρίου στη Βέροια, στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Μάλιστα, η Ν.Ε.Τ.Π., στα πλαίσια της πρόσφατης συνεδρίασης της, υπό την προεδρία του νομάρχη κ. Γιάννη Σπάρτση, καθόρισε και τη θεματολογία του συνεδρίου, η οποία θα αφορά στη συμβολή του τουρισμού στην Οικονομική Ανάπτυξη, στις εξελίξεις και στις τάσεις της εσωτερικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς, στις προοπτικές των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών, στην εκπαίδευση των στελεχών και του προσωπικού των τουριστικών επιχειρήσεων και στις δυνατότητες της Τουριστικής Ανάπτυξης της Ημαθίας. Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Γιάννης Σπάρτσης, “σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία του Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης, θα ανακοινωθούν οι Επιτροπές, ο χρόνος διεξαγωγής, η θεματολογία και οι ομιλητές καθώς και όλες οι λεπτομέρειες του Συνεδρίου”.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το ύψος του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Ημαθίας για το τρέχον έτος ανέρχεται στο ποσό των 122.000 και από το ποσό αυτό, τα 61.000 ευρώ αποτελούν επιδότηση του ΕΟΤ και το υπόλοιπο συμμετοχή των τοπικών φορέων. Με την υποβολή του Προγράμματος στον Ε.Ο.Τ., θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, έτσι ώστε άμεσα να αρχίσει και η υλοποίηση του Προγράμματος.

Όπως επισημάνθηκε άλλωστε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ημαθίας, στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται ενέργειες και δράσεις που έχουν να κάνουν με την έκδοση διαφημιστικών τουριστικών εντύπων, διαφημιστικές καταχωρήσεις σε τουριστικούς οδηγούς, TV κ.λ.π., φιλοξενίες Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, η συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η οργάνωση εκδηλώσεων και η δημιουργία τουριστικού DVD.

Τέλος, η Ν.Ε.Τ.Π., σε πρόσφατη ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι η Ημαθία θα συμμετάσχει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Μιλάνου, από 12 έως 15 Φεβρουαρίου. Επίσης, στα πλαίσια της Έκθεσης του `Τουριστικού Πανοράματος`, που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Απριλίου στον ΟΛΠ, θα λειτουργήσει παράλληλα στον ίδιο χώρο και το `Πανόραμα Ελληνικών Γεύσεων`.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024