Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Δήμου Κοζάνης – ΙΓΜΕ για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού
Προώθηση του γεωτουρισμού

Συνεργασία Δήμου Κοζάνης – ΙΓΜΕ για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού

Η ανάπτυξη του γεωτουρισμού στην περιοχή, που, όπως τονίστηκε, μπορεί να προσελκύσει διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον και να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου […]

Η ανάπτυξη του γεωτουρισμού στην περιοχή, που, όπως τονίστηκε, μπορεί να προσελκύσει διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον και να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών<...>, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα με τον διευθυντή του ΙΓΜΕ, Αλκιβιάδη Στάμο, και τη γεωλόγο κα Aννα Ράσσιου, στην έδρα του Ινστιτούτου, στην Αθήνα.

Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) προετοιμάζει εκπαιδευτικές εξορμήσεις και γεωδιαδρομές στη Δυτική Μακεδονία για επιστήμονες και απλούς επισκέπτες. Παράλληλα σχεδιάζεται η διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων καθώς και η δημιουργία ιστοσελίδας και γεωτουριστικής έκθεσης στο Χρώμιο Κοζάνης, που οφείλει το όνομά του στα μεταλλεύματα χρωμίτη και ανήκει σε έναν τόπο με σπάνια γεωλογικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην ευρύτερη περιοχή του Βούρινου συγκρούστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια οι γεωτεκτονικές πλάκες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία και με άλλους Δήμους, θα ξεκινήσει μία προσπάθεια δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου προς αυτή την κατεύθυνση.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024