Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνεργασία Ελλάδας – Κύπρου σε θέματα αερομεταφορών και επικοινωνιών
Ελληνοκυπριακή συνάντηση

Συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου σε θέματα αερομεταφορών και επικοινωνιών

Με τον Κύπριο ομόλογο του, Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Νίκο Νικολαΐδη, συναντήθηκε προχτές, Τετάρτη, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης. “Η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως είναι […]

Με τον Κύπριο ομόλογο του, Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Νίκο Νικολαΐδη, συναντήθηκε προχτές, Τετάρτη, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης. “Η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως είναι αυτονόητο, συνεργάζονται<...>σε όλους τους τομείς και προφανώς και στους τομείς Μεταφορών και Επικοινωνιών” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης.

Το πρώτο θέμα, που συζήτησαν οι κ.κ. Χατζηδάκης και Νικολαΐδης, ήταν η συνεργασία στον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας. Υπάρχει μια συνεργασία που ξεπερνά την Κύπρο και την Ελλάδα. Είναι συνεργασία ανάμεσα στην Ιταλία, τη Μάλτα, την Ελλάδα, την Κύπρο και με προοπτικές συνεργασίας με την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Αλβανία, για κοινή διαχείριση του εναέριου χώρου. Είναι η λεγόμενη πρωτοβουλία Βlue Med. Αυτό γίνεται και στο πλαίσιο της πολιτικής για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ταχύτερη μετακίνηση, την αποφυγή καθυστερήσεων και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους επιβάτες των αεροπλάνων. “Εκεί υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Και δεσμευθήκαμε να συνεχίσουμε την πορεία προς την κατεύθυνση που ήδη έχουμε χαράξει” επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Το δεύτερο θέμα, που συζητήθηκε, αφορούσε στη συνεργασία στον τομέα των δορυφορικών επικοινωνιών. “Εκεί” τόνισε ο Έλληνας Υπουργός “ο HELLAS SAT, η ελληνική εταιρία, συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία, και θεωρώ ότι και εκεί βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύουμε ότι ο τομέας αυτός, ο τομέας των δορυφορικών επικοινωνιών, μπορεί να ανοίξει μια καινούρια εποχή και για τις δυο χώρες κάνοντας καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη και προσφέροντας νέες υπηρεσίες που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη των δύο χωρών. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις επαφές και τη συνεργασία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Με τη σειρά του ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε σχετικά: “Είχαμε πολύ φιλική και παραγωγική συνάντηση με τον ομόλογό μου. Η συνεργασία αυτή είναι δεδομένη και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πρόθεσή μας και βούλησή μας είναι να συνεχίσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη συνεργασία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με διεθνείς οργανισμούς, καθώς η συνεργασία αυτή μπορεί να αποβεί πάρα πολύ χρήσιμη γενικότερα για τα θέματα που συζητάμε.

Συζητήσαμε θέματα Αερομεταφορών και ασφαλώς Επικοινωνιών ιδιαίτερα όσον αφορά στις δορυφορικές δυνατότητες, ώστε να μπορέσουν τα οφέλη της Κοινωνίας της Πληροφορίας να φτάσουν στον απλό πολίτη. Ελπίζω να συνεχιστεί και να ενισχυθεί αυτή η συνεργασία. Έχω προτείνει στον Έλληνα Υπουργό να επισκεφθεί την Κύπρο με την πρώτη ευκαιρία, όπως με τα εγκαίνια του νέου σταθμού επιβατών στην Πάφο, ώστε να συζητήσουμε περισσότερο λεπτομερειακά τα διμερή αυτά θέματα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024