Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνεργασία Euroxenia με Οργανισμό Τουρισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου
Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του τουριστικού προορισμού του νομού

Συνεργασία Euroxenia με Οργανισμό Τουρισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου

H εταιρεία Euroxenia S.A., με την προσωπική ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Μιχαήλ Τοανόγλου, σύναψε τριετή συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου (O.TO.N.A.Σ). Ο κ. Τοανόγλου ανέλαβε […]

H εταιρεία Euroxenia S.A., με την προσωπική ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Μιχαήλ Τοανόγλου, σύναψε<...> τριετή συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου (O.TO.N.A.Σ).

Ο κ. Τοανόγλου ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του Οργανισμού, με στόχο την αποτελεσματικότερη δυνατή διαχείριση του τουριστικού προορισμού του νομού Σάμου (Σάμος – Ικαρία – Φούρνοι) και το σχεδιασμό τουριστικής στρατηγικής με άξονα τη βιωσιμότητα και την αειφορική ανάπτυξη. Ο προορισμός της Σάμου βρισκόμενος σε ένα πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και διαθέτοντας ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα (περιβαλλοντικά, ιστορικοπολιτισμικά και κοινωνικοοικονομικά) έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει έγκαιρα την αναπτυξιακή πορεία του νομού πάνω στις σύγχρονες τάσεις του ποιοτικού τουρισμού με προσανατολισμό στην περιβαλλοντική ευαισθησία, την κοινωνική ευθύνη και την οικονομική βιωσιμότητα.

Οι άμεσες προτεραιότητες που τέθηκαν είναι η αναλυτική καταγραφή των διαθέσιμων τουριστικών πόρων των 8 δήμων του Νομού Σάμου, η δημιουργική επικοινωνία και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού, η κατασκευή δυναμικού τουριστικού Portal που θα αντικατοπτρίζει την ταυτότητα του προορισμού, η ανάπτυξη εθνικών και διεθνών συνεργασιών (π.χ. με UNWTO, UNEP και δίκτυα μεσογειακών νησιωτικών προορισμών), η δημιουργία γραφείων πληροφόρησης τουριστών στις πύλες εισόδου του νομού, η διαχείριση του ήδη υπάρχοντος Ανθρώπινου Δυναμικού του νησιού και η ενίσχυση της κατάρτισης και της τουριστικής συνείδησης, καθώς και ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής τουριστικής προβολής του προορισμού.

Την υλοποίηση των ενεργειών και δράσεων τοπικά στην Σάμο ανέλαβε ο συνεργάτης της Euroxenia, κ. Δημήτριος Προκοπίου (υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά) ειδικός σε θέματα τουρισμού και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο οποίος και ανέλαβε τη θέση του υποδιευθυντή, επανδρώνοντας το γραφείο του Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ εντός του κτιρίου της Νομαρχίας Σάμου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024