Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με Περιφέρεια Κρήτης για εντατικούς ελέγχους
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Συνεργασία Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με Περιφέρεια Κρήτης για εντατικούς ελέγχους

Σύντομα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αποστείλει στην Κρήτη επιθεωρητές, ελεγκτές και υπαλλήλους της υπηρεσίας και του υπουργείου ώστε να σχηματίσουν μεικτά κλιμάκια με τους επιθεωρητές της Κρήτης και να γίνει διαρκής έλεγχος στις επιχειρήσεις με σκοπό να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, να περιοριστούν τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας…

Σύντομα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αποστείλει στην Κρήτη επιθεωρητές, ελεγκτές και υπαλλήλους της<...> υπηρεσίας και του υπουργείου ώστε να σχηματίσουν μεικτά κλιμάκια με τους επιθεωρητές της Κρήτης και να γίνει διαρκής έλεγχος στις επιχειρήσεις με σκοπό να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, να περιοριστούν τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας και να εμπεδωθεί η ασφάλεια του δικαίου στους εργαζομένους. Η παραπάνω κίνηση εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και πρόκειται να γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχος θα είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την πάταξη της «μαύρης» εργασίας που παρατηρείται την υψηλή τουριστική περίοδο.

«Είναι μια πρώτη ενέργεια που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και θα την επεκτείνουμε σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα που μας κατήγγειλε η κ. Α. Παπαρήγα για ξενοδοχεία που απασχολούν μαθητευόμενους σπουδαστές από τα Βαλκάνια οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα μέσω ψευδοσυμφωνιών με ΤΕΙ, αυτά τα φαινόμενα θέλουμε να τα περιορίσουμε και να τα εξαλείψουμε», τόνισε ο υπουργός Εργασίας. «Υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία υποτίθεται ότι απασχολούν μαθητεύομενους από χώρες των Βαλκανίων, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα μέσω ψευδοσυμφωνιών με τα ΤΕΙ, δηλ.μια παρανομία σε φοβερή έκταση αν το σκεφθεί κανείς. Αυτά τα φαινόμενα θέλουμε να τα περιορίσουμε και να τα εξαλείψουμε.» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Στόχος μας είναι οι 2.000 έλεγχοι σε ένα μήνα, ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται σωστά η εργατική νομοθεσία» συνέχισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ρόδο έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1,5 εκατ., στον Αργοσαρωνικό 853.00, στην περιοχή της Αττικής 663.000, και στα νησιά του Ιονίου 504.000 ευρώ.

Το υπουργείο τονίζει ότι οι έλεγχοι δεν έχουν σταματήσει και θα συνεχισθούν με αμείτο ρυθμό, προχωρώντας μάλιστα σε κατασχέσεις μεγαλοοφειλετών. Στις αρχές Ιουνίου ξεκίνησε το υπουργείο με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και όπως δήλωσε από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν και κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024