Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣυνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τη Samsung
Υπουργείο Τουρισμού

Συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τη Samsung

Η Samsung, συμπεριέλαβε στην πλατφόρμα εφαρμογών της νέας γενιάς τηλεοράσεων Samsung Smart TV, το διαδικτυακό τόπο visitgreece.gr. Οι χρήστες των τηλεοράσεων θα έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τον τουρισμό στην Ελλάδα, μόνον με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο.

Η συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τον πολυεθνικό όμιλο Samsung ανακοινώθηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε πως η συνεργασία “είναι ένα ακόμη βήμα στην μεγάλη διαδρομή της προβολής του ελληνικού τουρισμού μέσω της νέας τεχνολογίας η οποία επιτυχημένα υλοποιείται της ιστοσελίδας visitgreece.gr που έχει ξεπεράσει τα 10 εκατ. επισκέπτες”.

Τόνισε ότι “θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η Samsung αναγνώρισε και εκτίμησε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, το περιεχόμενο του visitgreece.gr, καθώς και την προσφορά του στην άνοδο του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια. Η ψηφιακή τηλεόραση εισάγει στο σπίτι εκατομμυρίων νοικοκυριών την τεχνολογία την οποία και συνδυάζει με τηλεοπτικά προγράμματα και δημοφιλείς εφαρμογές (apps) που ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν. Όλα αυτά αξιοποιούνται προς όφελος του ελληνικού τουρισμού”.

Επισημαίνεται ότι η Samsung, συμπεριέλαβε στην πλατφόρμα εφαρμογών της νέας γενιάς τηλεοράσεων Samsung Smart TV, το διαδικτυακό τόπο visitgreece.gr. Οι χρήστες των τηλεοράσεων θα έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τον τουρισμό στην Ελλάδα, μόνον με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο. Η εφαρμογή συνδυάζει περιεχόμενο από το visitgreece.com, καθώς και από τις αντίστοιχες σελίδες του Visit Greece σε  social networks.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Παναγιώτης Λειβαδάς τόνισε ότι “ο ελληνικός Τουρισμός μέσω του visitgreece.gr, βρίσκει ένα νέο περιβάλλον ανάπτυξης από τους ψηφιακούς δέκτες της Samsung. Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία και ευχόμαστε στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε ακόμα περισσότερα πεδία συνεργασίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κορέα που αποτελεί για τον ΕΟΤ αγορά-στόχο υψηλών αξιώσεων”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή του υπουργείου να παρακολουθεί, να υιοθετεί και να αξιοποιεί την τεχνολογία η οποία και αποτυπώνεται στην αναπτυσσόμενη δυναμική του VisitGreece. Όπως είπε, “το visitgreece αποτελεί βασικό δίαυλο επικοινωνίας της Ελλάδας και του Ελληνικού Τουρισμού με τον υπόλοιπο κόσμο. Το περιεχόμενό του αγγίζει το 1 εκατ. λέξεις στα ελληνικά. Το newsletter του ξεπερνά τους 16.000 αποδέκτες σε όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες της σελίδας ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια. Έχουμε 1,5 εκατ. followers στο google, περισσότερους από 220.000 στο Facebook, ενώ το Youtube ξεπερνά τα 5 εκατ. προβολές”.

Να σημειωθεί ότι το visitgreece.gr είναι δομημένο για να αξιοποιείται εύκολα, να προσφέρει χρήσιμη πληροφόρηση στους επισκέπτες και τελικά να ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητούν. Περιέχει: προτάσεις οδοιπορικών, εμπειρίες ανάλογα με την εποχή, πληροφορίες που δομούνται σύμφωνα με τη ζήτηση των επισκεπτών, φωτογραφίες για όλα τα μέρη της χώρας που συνεχώς αυξάνονται με υλικό από όλες τις περιοχές. Παράλληλα οι σελίδες του visitgreece στα social media είναι δυναμικές και αποτυπώνουν με ευκρίνεια την Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024