Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυντονισμός δράσεων για την προστασία του Ελαφονησίου

Συντονισμός δράσεων για την προστασία του Ελαφονησίου

Σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό των δράσεων, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων, με στόχο την προστασία του Ελαφονησίου, πραγματοποίησαν πρόσφαταοι τοπικές αρχές των Χανίων, ενόψει καλοκαιριού και μαζικών επισκέψεων […]

Σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό των δράσεων, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων, με στόχο την προστασία του Ελαφονησίου, πραγματοποίησαν πρόσφατα<...>οι τοπικές αρχές των Χανίων, ενόψει καλοκαιριού και μαζικών επισκέψεων τουριστών.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας, είναι η θεσμοθέτηση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης, η σύσταση φορέα διαχείρισης της περιοχής, αλλά και η πραγματοποίηση εντός των προσεχών ημερών επιτόπιας αυτοψίας για τις ανάγκες της περιοχής και τις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

“Το κυρίαρχο είναι να μειωθούν οι επιπτώσεις από τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στον αιγιαλό και εντός της προστατευόμενης περιοχής. Υπάρχει ακόμα το θέμα της παράνομης κατασκήνωσης καθώς και αυτό της συμπεριφοράς επισκεπτών της περιοχής” τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιναχωρίου, κ. Κώστας Κουκουράκης, συμπληρώνοντας πως “η συνολική λύση θα δοθεί με την κατασκευή χώρου στάθμευσης 1000 αυτοκινήτων έξω από την προστατευμένη περιοχή”.

Κατά την σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων του νομού Χανίων, κ. Νίκος Κόρακας, έθεσε το θέμα της επισκεψιμότητας της περιοχής από άτομα με ειδικές ανάγκες ζητώντας τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών που απαιτούνται για αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρύτερη περιοχή του Ελαφονησίου είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα προστασίας της φύσης NATURA 2000.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024