Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη εργασίας Σπηλιωτόπουλου με το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη εργασίας Σπηλιωτόπουλου με το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ

Σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) πραγματοποίησε προχτές, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στα πλαίσια της οποίας είχαν την ευκαιρία να σηζητήσουν σειρά ζητημάτων…

Σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) πραγματοποίησε προχτές, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στα πλαίσια<...>της οποίας είχαν την ευκαιρία να σηζητήσουν σειρά ζητημάτων, τα οποία, από κοινού, πρέπει να αντιμετωπιστούν, για να δημιουργηθούν συνθήκες και προϋποθέσεις ακόμα καλύτερης τουριστικής ανάπτυξης.

“Η συνεργασία μας σήμερα αφορούσε τρία ζητήματα δήλωσε ο Υπουργός, κ. Σπηλιωτόπουλος, εξηγώντας: “Πρώτον, την αποτίμηση της τουριστικής περιόδου, η οποία φαίνεται ότι κλείνει θετικά, υπό την έννοια ότι ο ελληνικός τουρισμός άντεξε και αντέχει. `Αρα, έχει και προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη. Δεύτερον, την ουσιαστική συνεργασία για να επιχειρήσουμε επιπρόσθετη διείσδυση στις αναδυόμενες αγορές. Ήδη φάνηκε φέτος ότι αγορές όπως η Ρωσία και πρώην ανατολικές χώρες τροφοδότησαν κατά πολύ τον ελληνικό τουρισμό και σε έσοδα και σε επισκεψιμότητα, καλύπτοντας και την όποια κάμψη από τις παραδοσιακές αγορές. Τρίτον, καταλήξαμε ότι, από σήμερα, πρέπει να εργαζόμαστε για να υπάρχει έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση για το 2009, ώστε να δείξει και πάλι τις αντοχές του ο ελληνικός τουρισμός, όσον αφορά τις παραδοσιακές αγορές, και πιο συγκεκριμένα την αγορά της Βρετανίας και της Γερμανίας”.

“Είμαστε” πρόσθεσε “σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με το Σ.Ε.Τ.Ε. για να αναλάβουμε από κοινού δράσεις έτσι ώστε, έγκαιρα, να έχουμε συγκεκριμένες δράσεις και συγκεκριμένα marketing plans, προκειμένου να συγκρατήσουμε τις παραδοσιακές αγορές και να τροφοδοτήσουμε την τουριστική μας αγορά από τις νέες αναδυόμενες αγορές».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Αγγελόπουλος, ερωτώμενος για τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού την τρέχουσα χρονιά, ανέφερε: «Έδειξε ανθεκτικότητα, είναι προφανές. Aλλες χώρες έχουνε μείωση της τουριστικής κίνησης. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το ότι οι αναδυόμενες αγορές κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης -και όχι μόνο της τέως Σοβιετικής Ένωσης- συμβάλλουν δυναμικά. Και είναι εξαιρετικά θετικό επίσης το ότι ο Υπουργός και το Υπουργείο δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές τις περιοχές όπου, ας το πούμε και αυτό, φάνηκε, πώς ένας συναρμόδιος Υπουργός, και εν προκειμένω το Υπουργείο Εξωτερικών, όταν θέλει να βοηθήσει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, πώς πετυχαίνουν σοβαρά αποτελέσματα. Θα ευχόμαστε και οι υπόλοιποι συναρμόδιοι Υπουργοί να βοηθούσαν όπως κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα αποτελέσματα θα ήτανε πάρα πολύ θετικά για τον ελληνικό τουρισμό και για το τελικό αποτέλεσμα, για την εθνική οικονομία. Ως προς τα θέματα, ο Υπουργός τα ανέλυσε, είμαστε σύμφωνοι, βαδίζουμε σε κοινή πορεία, προσπαθούμε να προλάβουμε τα αρνητικά που φαίνεται ότι θα έρθουν την επόμενη χρονιά σε παγκόσμια κλίμακα. Γιατί η κρίση είναι γενικευμένη, δεν έχουμε καμία αποκλειστικότητα. Αλλά, εμείς εξαρτώμεθα σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε αδρανείς».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024