Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣύσκεψη για την αναζήτηση τρόπων συμβολής της SKAL στην προβολή της Αθήνας
SKAL Αθήνας

Σύσκεψη για την αναζήτηση τρόπων συμβολής της SKAL στην προβολή της Αθήνας

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς σύσκεψη, με πρωτοβουλία του SKAL Αθήνας, για την αναζήτηση τρόπων συμβολής της διεθνούς οργάνωσης στην προβολή της […]

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς σύσκεψη, με<...> πρωτοβουλία του SKAL Αθήνας, για την αναζήτηση τρόπων συμβολής της διεθνούς οργάνωσης στην προβολή της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, καθώς και την προώθηση επαφών σε επαγγελματικό επίπεδο στις χώρες του εξωτερικού.

Παρέστησαν οι πρόεδροι της ΕΞΑ και της ΓΕΠΟΕΤ, κ.κ. Γιάννης Ρέτσος και Μάριος Τριβυζάς, ο αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ , κ. Μάκης Ιωακειμίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι κυρίες Χριστίνα Τετράδη εκ μέρους του ΞΕΕ και Μαρία Σαράφογλου εκ μέρους της ΠΟΔΙΞ.

Μετά την εισηγητική ομιλία του προέδρου του SKAL Αθήνας, κ. Νότη Μαρτάκη, ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

  • Οι φορείς θα λάβουν το διευθυνσολόγιο των 500 περίπου τοπικών διοικήσεων του SKAL ανά τον κόσμο για την διευκόλυνση των επαφών τους.
  • Το SKAL Αθήνας θα αναλάβει τη διάχυση των μηνυμάτων και ανακοινώσεων των ελληνικών φορέων στο διεθνές δίκτυό του για την καλύτερη ενημέρωση των 25.000 επαγγελματιών του τουρισμού που είναι μέλη του SKAL διεθνώς.
  • Θα καταβληθεί προσπάθεια μέσω του SKAL Γερμανίας για την οργάνωση στο Βερολίνο επαφών των εκεί μελών με Έλληνες επαγγελματίες, στο πλαίσιο της ΙΤΒ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση του κ. Αρκουμανέα εκ μέρους της ΕΤΟΑΑ και του Δήμου Αθηναίων και των κ.κ. Μιχάλη Κωβαίου και Κώστα Καλογιώργου, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής και διεθνούς συμβούλου SKAL αντίστοιχα, για τη διερεύνηση της δυνατότητας προετοιμασίας και υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της οργάνωσης του Παγκόσμιου Συνεδρίου του SKAL στην Αθήνα το 2012.΄

Όλοι οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν την αξία του SKAL και αποδέχθηκαν την πρόταση συνεργασίας σε επίπεδο ανάληψης και άλλων πρωτοβουλιών στο μέλλον. Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του SKAL Αθήνας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Σε μια εποχή έντονης ανησυχίας για το παγκόσμιο οικονομικό μέλλον και ιδιαίτερα της Ελλάδας, βασικός πυλώνας της οποίας ήταν και παραμένει ο Τουρισμός, το SKAL αποφάσισε να συνδράμει με τις δικές του δυνάμεις τον αγώνα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι φορείς του ιδιωτικού τομέα τους οποίους εκπροσωπείτε, διαδραματίζουν ήδη σημαντικό ρόλο για τη συντομότερη και αποτελεσματικότερη αναχαίτιση της λαίλαπας που, κυρίως, μαστίζει εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου που υπηρετούμε. Σ’αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται το SKAL να βοηθήσει με την ενεργοποίηση μέσω υμών του παγκόσμιου δικτύου του. Αυτή τη μεθοδολογία καλούμαστε να αναζητήσουμε στη σημερινή μας συνάντηση. Μια συνάντηση που φιλοδοξούμε να την κάνουμε θεσμό σε επίπεδο ακόμα και ανταλλαγής απόψεων και -γιατί όχι- συνεργασιών, δεδομένου ότι το SKAL αποτελεί σημείο συνάντησης και πλατφόρμα συνεννόησης όλων των τουριστικών επαγγελματιών μακριά και πέρα από κλαδικές διεκδικήσεις και αντικρουόμενα συμφέροντα”.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκ μέρους του SKAL, πέραν των κ.κ. Κωβαίου και Καλογιώργου, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Σταθόπουλος, η κοσμήτορας κα Λένα Αγκυρίδη, ο ταμίας κ. Στέλιος Τούρος, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δημήτρης Θώδης και Βασίλης Χρυσολωράς και, ως παρατηρητής από το SKAL Κω, ο κ. Δημόπουλος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024