Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσταση Ένωσης Αγροτουρισμού και στην Κρήτη

Σύσταση Ένωσης Αγροτουρισμού και στην Κρήτη

Κυριολεκτικά, μερικές ώρες πριν την έναρξη της 9ης Συνάντησης Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων στα Ιωάννινα (22-23/1/08), οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού από την Κρήτη συνέστησαν τη συνδικαλιστική οργάνωση Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης, μεσκοπούς μεταξύ άλλων: […]

Κυριολεκτικά, μερικές ώρες πριν την έναρξη της 9ης Συνάντησης Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων στα Ιωάννινα (22-23/1/08), οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού από την Κρήτη συνέστησαν τη συνδικαλιστική οργάνωση Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης, με<...>σκοπούς μεταξύ άλλων: την μελέτη και προώθηση επίλυσης των προβλημάτων των επιχειρηματιών αγροτουρισμού και το συντονισμό της δράσης για την επίλυσή τους, την ανάπτυξη των υπηρεσιών αγροτουρισμού (ώστε να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες, να προσελκύονται περισσότεροι επιχειρηματίες και να αυξάνεται η ζήτηση του αγροτουρισμού), την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ με αίτηση γνώμης και την προώθηση με κάθε νόμιμο μέσο των συμφερόντων των μελών της.

Η Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης έχει συσταθεί από μια ομάδα επιχειρηματιών του αγροτουρισμού για να δεχθεί όλους ανεξαιρέτως τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον αγροτουρισμό στην Κρήτη.

Ως επιχειρηματίας του αγροτουρισμού, σύμφωνα με τις προτάσεις της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, μπορεί να χαρακτηριστεί ένας επιχειρηματίας που έχει ισχυρή σύνδεση με την αγροτική γη και λειτουργεί μία από τις παρακάτω 5 μορφές επιχειρήσεων: Μικρά παραδοσιακά ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, Εστιατόρια και ταβέρνες τοπικής παραδοσιακής γαστρονομίας, Εργαστήρια παρασκευής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, Καταστήματα πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων & Οργάνωση δραστηριοτήτων υπαίθρου, εκδηλώσεων & πανηγυριών.

Στην ομάδα πρωτοβουλίας για τη σύσταση της συνδικαλιστικής οργάνωσης Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης, που πρόεδρος είναι η κα Κορίνα Μηλιαράκη (Villa Kynthia) είναι και ο κ. Τάσος Γούργουρας (Μηλιά) και ο κ. Γιάννης Στυλιανού (Οινοποιείο).

Η Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης προετοιμάζεται να υποδεχθεί τα μέλη των Ενώσεων Αγροτουρισμού Κεν. Μακεδονίας, Δυτ. Μακεδονίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, αλλά και όσων άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων δημιουργηθούν, το τέλος Μαρτίου 2008 στην Κρήτη.
`Aλλωστε στόχος όλων των επιχειρηματιών αγροτουρισμού είναι η επιτυχής προετοιμασία του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων 1-4 Ιουνίου 2008, ώστε να υπάρχει συγκροτημένη εκπροσώπηση του αγροτουρισμού σε πανελλαδικό επίπεδο, ως συνομιλητής της πολιτείας, και να μην μείνει χώρος για υπεξαίρεση των θέσεων των επιχειρηματιών του αγροτουρισμού από ποικιλώνυμους φορείς και υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος της αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Ν. Φρατζεσκάκης σχετικά δήλωσε: “Η αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ πρέπει να θεωρείται αποτελεσματική στην ενημέρωση, διότι από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού (10/10/2007), δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες, είδε να κινητοποιούνται οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού σε όλη την Ελλάδα και να έχουν συστήσει πέντε Ενώσεις Αγροτουρισμού, εκπρόσωποι των οποίων θα έλθουν και θα συζητήσουν στις 22/1/2008 στα Ιωάννινα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024