Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυστηματική αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας ζητά για ακόμη μια φορά η ΕΞΑ

Συστηματική αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας ζητά για ακόμη μια φορά η ΕΞΑ

Σε συνέχεια έντονων παραπόνων, που εκφράστηκαν προς την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) από ξενοδοχεία μέλη της, που δραστηριοποιούνταιγύρω από τη Πλατεία Ομονοίας, η EΞΑ απέστειλε επιστολή, για πολλοστή φορά, προς […]

Σε συνέχεια έντονων παραπόνων, που εκφράστηκαν προς την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) από ξενοδοχεία μέλη της, που δραστηριοποιούνται<...>γύρω από τη Πλατεία Ομονοίας, η EΞΑ απέστειλε επιστολή, για πολλοστή φορά, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για να επιληφθεί του θέματος.

Πιο συγκεκριμένα, τα παράπονα εστιάζονται στα παρακάτω προβλήματα:

  • Συχνά κρούσματα κλοπής και παρενόχλησης σε βάρος τουριστών.
  • Παρεμπόδιση τουριστών, αλλά και των ίδιων των επιχειρήσεων, από την παρουσία χιλιάδων ναρκομανών στις περιοχές Ομόνοιας, Πλατείας Βάθη και πέριξ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

  • Παρεμπόδιση λειτουργίας επιχειρήσεων λόγω δραστηριοποίησης παρανόμων μικροπωλητών έμπροσθεν και πέριξ αυτών.
  • Αρνητική εικόνα και ανασφάλεια, που δημιουργείται στους τουρίστες από όλα τα παραπάνω.

Στην επιστολή της προς τον Υπουργό, η Ένωση τονίζει ότι “οι οδοί Αγ. Κωνσταντίνου, Πειραιώς, Κεραμικού καθώς και οι πλατείες Ομονοίας και Βάθη, είναι απροσπέλαστες, ειδικά τις Κυριακές εξαιτίας των παράνομων πλανόδιων πωλητών και όλης της δραστηριότητας, που αναπτύσσεται πέριξ αυτών”. “Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αρκετών υπαλλήλων της Δημοτικής αστυνομίας, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται αν δεν υπάρξει ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τους παραβάτες και παράλληλα συντονισμένη και συστηματική δράση, τόσο της Δημοτικής όσο και της Ελληνικής αστυνομίας”, όπως επισημαίνει η Ένωση.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Η πόλης μας πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διεκδικεί μια καλύτερη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Όπως γνωρίζετε έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές, δημόσιες και ιδιωτικές, με απώτερο σκοπό την παρουσίαση ενός μοντέρνου προσώπου αυτής. Η τουριστική εκμετάλλευση αυτού του πλεονεκτήματος αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία, η οποία παράλληλα δαπανά σημαντικά ποσά, μέσω του Υπουργείου Τουριστικής ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής για την προβολή της χώρας και της Αττικής.

Προϋπόθεση για την τουριστική επιτυχία αυτής της προσπάθειας αποτελεί η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος ευνομίας και ευταξίας, αν όχι στο σύνολο της χώρας, τουλάχιστον στις περιοχές, όπου κινούνται τουρίστες και ξένοι επισκέπτες. Υπό τις παρούσες συνθήκες το κέντρο της Πόλης μας και ειδικά οι συγκεκριμένες περιοχές που προαναφέρθηκαν, όπου εξάλλου κινούνται και οι περισσότεροι τουρίστες, λειτουργούν δυσφημιστικά και αρνητικά τόσο για την πόλη και την κουλτούρα μας όσο και για την οικονομία μας. Ως γνωστόν και κατά το παρελθόν έχουμε προβεί σε παρόμοια διαβήματα προς τις εποπτευόμενες, από το Υπουργείο σας, υπηρεσίες και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι για ορισμένα χρονικά διαστήματα τα προαναφερθέντα προβλήματα μειώθηκαν, στην συνέχεια όμως η αλλαγή προτεραιοτήτων ατονεί τα μέτρα, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να επανέρχονται, στην επιφάνεια.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, σε συνεργασία με άλλους φορείς, κρατικούς και μη, προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να `χτίσει` την εικόνα της μετα – ολυμπιακής Αθήνας με απώτερο στόχο την αναζωπύρωση της τουριστικής ζήτησης και της γενικότερης τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να καταστεί εκ νέου η περιοχή τουριστικός πόλος. Χωρίς την δική σας ενεργοποίηση, κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία”.

Ενώ, η επιστολή καταλήγει με παράκληση προς τον κ. Υπουργό για άμεση παρέμβαση του, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, έτσι ώστε να ενισχυθεί εκ νέου η συστηματική αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας και ειδικά των περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, να θεσπιστεί η συστηματική παρουσία πεζών περιπόλων καθ` όλο το 24ωρο, να επανδρωθούν και ενισχυθούν περαιτέρω τα Αστυνομικά τμήματα Ομονοίας – Ακροπόλεως, να εκπονηθεί σχέδιο για την αντιμετώπιση και πάταξη των παράνομων υπαίθριων πωλητών, καθώς και οποιοδήποτε άλλο κατά την γνώμη σας δραστικό μέτρο για την πάταξη των προαναφερθέντων προβλημάτων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024