Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυζητήσεις στενότερης συνεργασίας μεταξύ ελληνικών τουριστικών αρχών και UNWTO
Συνάντηση Πετραλιά και Frangialli

Συζητήσεις στενότερης συνεργασίας μεταξύ ελληνικών τουριστικών αρχών και UNWTO

Τους τομείς στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και UNWTO εξέτασαν στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market η Ελληνίδα υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και ο Γ.Γ. του UNWTO, κ. Francesco Frangialli, ο οποίος σύντομα θα βρεθεί στη χώρα μας…

Τους τομείς στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και UNWTO εξέτασαν στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market η Ελληνίδα υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και ο Γ.Γ. του UNWTO, κ. Francesco Frangialli, ο οποίος<...>σύντομα θα βρεθεί στη χώρα μας για ανάλογες συνομιλίες.

Μιλώντας στο Travel Daily News για τη νέα αυτή συνεργασία ο κ. Frangialli ανέφερε: “Ελπίζουμε να καταστήσουμε τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και UNWTO σε πιο σταθερές βάσεις, όσον αφορά στην ανάπτυξη, την αειφορία και το ανθρώπινο δυναμικό. Οι πληροφορίες που έχουμε για το 2006 σε διεθνές επίπεδο είναι καλές. Αναμένουμε αύξηση 5% στις διεθνείς αφίξεις, ποσοστό που θα πρέπει να διατηρηθεί και στο μέλλον, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον, τη βιοποικιλία και τις φυσικές ομορφιές. Παράγοντας – κλειδί σε όλες τις δράσεις είναι η αειφορία. Με την κυρία Πετραλιά συζητήσαμε επίσης το θέμα διαχείρισης κρίσεων, στο οποίο o UNWTO έχει μεγάλη εμπειρία και για αυτό το λόγο αντιπροσωπεία μας στην Ευρώπη θα επισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα, ώστε να βρεθούν τα μονοπάτια συνεργασίας με τις ελληνικές τουριστικές αρχές”.

Ανοιχτό άφησε, στη συνέχεια, το ενδεχόμενο συμμετοχής του UNWTO στην έκθεση Philoxenia, αφού όπως είπε έχει επισκεφτεί την έκθεση τρεις φορές. “Θα ήταν χαρά μας” πρόσθεσε “να κάναμε κάτι στην Philoxenia τα επόμενα χρόνια ή ίσως και την επόμενη χρονιά”.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις ανακοινώσεις της κυρίας Πετραλιά για αύξηση, της τάξης του 30% των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά ο κ. Frangialli αρκέστηκε στα εξής: “Σε διεθνή επίπεδα εκτιμάται πως θα υπάρξει αύξηση της τάξης του 4-5% το 2007. Πολλοί προορισμοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επίτευξη μεγάλων αριθμών, αλλά μια τέτοια εκτίμηση θα είναι εξαιρετική, αν την πετύχει η Ελλάδα”.

Σε ερώτηση του TravelDailyNews για το αν δέχθηκε πρόταση για διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO στην Ελλάδα μετά από την αποτυχημένη διεκδίκηση του 2001, ο κ. Frangialli απάντησε αρνητικά αλλά σχολίασε ότι το 2007 η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αμερική και το 2008 είναι πάλι η χρονιά της Ευρώπης οπότε η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να την διεκδικήση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024